Lectori Salutem - 50 keer AMEN: een mijlpaal!

Lectori Salutem

50 keer AMEN: een mijlpaal!

Het zal u niet ontgaan zijn dat u nu het 50e nummer van AMEN in handen hebt. Dit nummer staat dan ook in het teken van het getal 50. Zowel in het Oude als het Nieuwe Testament komen we dit getal tegen en daaruit blijkt dat het toch wel een speciaal getal is, dat een boodschap in zich bergt.

Zo gaf God opdracht aan Mozes om het 50e jaar het 'jubeljaar' genoemd. Het moest een jaar zijn van vrijheid en vreugde. Typerend voor het grote feest, dat God bereid heeft voor Zijn volk. En uiteindelijk ook voor deze wereld. God werkt Zijn machtige heilsplan uit en volvoert Zijn raadsbesluit. Dat loopt uit op een schepping waarin Hijzelf centraal staat. Dat betekent de ultieme vrijheid en vreugde voor al de Zijnen. De Here Jezus zei indertijd: "Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed." (Joh.10:10) Hij heeft in Zijn dood en opstanding het fundament gelegd voor de overvloed die ons allen ten deel zal vallen. Nu al mogen wij overvloedig putten uit de bron van Zijn genade, elke dag opnieuw!

AMEN

Sinds voorjaar '95 hebben we elke twee maanden een blad kunnen uitbrengen. Een bijbelmagazine, dat wil zeggen: een blad naast de Bijbel. Want dat is onze doelstelling. De naam van het blad zegt het al: AMEN. Het Hebreeuwse woord 'amen' komt van een werkwoord, dat betekent: bevestigen, zeker, waar of betrouwbaar zijn, e.d. Amen betekent dus zoiets als: waarlijk, zo is het! In het Griekse Nieuwe Testament komen we het woord dikwijls onvertaald tegen. De Here Jezus Christus is de "Amen, de getrouwe en waarachtige Getuige." (Opb. 3:14) Soms word het woord vertaald met: 'voorwaar'. Jesaja 65:16 spreekt over de "God der waarheid", letterlijk: de God van het amen. God maakt waar wat Hij heeft beloofd.
De naam van ons blad geeft dus aan, dat God de Waarheid is en spreekt en dat wij - als gelovigen - daar van harte 'amen' op kunnen zeggen. Zoals God het zegt, zo is het! Ons streven is dan ook om telkens weer de Bijbel te onderzoeken en ons af te vragen wat de Here God nu precies bedoeld heeft te zeggen. Daarin willen we ons vooral laten leiden door het Woord zelf! God geve dat wij daarin trouwe getuigen mogen zijn, ook als dat eventueel strijd en tegenstand oplevert.

Nieuwsbrief

Zijn we destijds begonnen op papier, tegenwoordig is AMEN ook op het internet te vinden. De website wordt goed bezocht en biedt een extra service aan de abonnees. We zijn voornemens binnenkort de AMEN-Nieuwsbrief per e-mail regelmatig te gaan verzenden, bijvoorbeeld elke twee weken. Degenen die ook toegang hebben tot de AMEN-site of zich al eens hebben opgegeven ontvangen de brief automatisch. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen, stuur dan uw e-mailadres aan info@amen.nl en vul als subject/onderwerp in: nieuwsbrief.

Jubileum

Dit 50e nummer is een mijlpaal. Natuurlijk gaat onze dank in de eerste plaats uit naar de Here, voor Zijn genade en trouw. Ook de schrijvers en andere medewerkers zijn we erg dankbaar voor hun toegewijde medewerking. Daarnaast willen we u als trouwe lezer(es) ook bedanken voor uw medeleven in gebeden en gaven. Zonder uw steun zouden we AMEN niet kunnen uitgeven als een eigentijds magazine met een Bijbelse visie. Om dat te blijven doen en het werk een extra impuls te geven om nog meer kansen te grijpen, treft u bij dit nummer een accept-giro aan. We hopen, dat u daarmee een jubileum-gift wilt overmaken ter ondersteuning en bemoediging. Zo helpt u daadwerkelijk mee de rijke boodschap van Gods Woord bekend te maken aan onze generatie. Temidden van alle verwarring en verwording voorwaar een belangrijke taak! We nodigen u van harte uit daar middels uw gave 'amen' op te zeggen. Alvast heel hartelijk bedankt!

50 keer AMEN... op weg naar de volgende mijlpaal!
Een hartelijke groet namens redactie en medewerkers, en Gods rijke zegen toegewenst!
Peter Slagter

Meer artikelen in de serie "Lectori Salutem":

Toon alle artikelen in deze serie (118).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'