Lectori Salutem - De zaligmakende genade van God is verschenen...

Lectori Salutem

De zaligmakende genade van God is verschenen...

Zo zegt Paulus in Titus 2:11 met een paar woorden iets wat groots en indrukwekkend is! Het is meer een uitroep, die ons bepaalt bij de grote liefde van God. Hij heeft Zijn Zoon gegeven en in Hem is de genade van God overvloedig verschenen.

Genade ontvangen
Christus Jezus is in de wereld gekomen om zondaren te behouden (1 Tim. 1:15). Hij ging de diepe weg van lijden en sterven... tot verzoening van al onze zonden. Daarin heeft God Zijn liefde jegens de mens bewezen, nl. dat "Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren" (Rom. 5:8).
In Christus schenkt God genade! Genade is, dat God niet doet naar onze zonden, maar naar de gerechtigheid van Christus. Anders gezegd: Niet wij worden geoordeeld, maar Christus heeft het oordeel gedragen!
En die blijde boodschap geldt alle mensen. Gods genade brengt redding en leven: "...de genadegave van God is eeuwig leven, door Jezus Christus, onze Heere" (Rom. 6:23).

Wat een voorrecht, lieve mensen, om die God te mogen kennen! Die zo vol van genade en liefde is. Wat een voorrecht ook om die God te mogen dienen en de blijde boodschap te mogen verkondigen...
Nog geeft de Heer ons kansen om Zijn Woord uit te dragen en mensen het heil te verkondigen. En dat is een geweldig voorrecht, en ook een geweldige taak! Wij hebben de mensen iets te vertellen... en God geeft ons nog steeds mogelijkheden om dat te doen.
Als wij de genade van God kennen, die ons persoonlijk heil gebracht heeft, komt de gezindheid van Paulus vanzelf naar voren: "..want de liefde van Christus dringt ons..." En zo voelen wij het ook. Het is nog genadetijd! Er komt eens een andere tijd... van oordeel! Maar zover is het nog niet, God is lankmoedig, Hij is nog geduldig... 

Genade uitdelen
Er is een wereld om ons heen, die steeds verder van God afdwaalt. Religiositeit genoeg, maar zoveel onkunde als het gaat om de kennis van de Bijbel. Vrijwel niemand weet nog wat God heeft gezegd in Zijn Woord. Ook onder christenen is een groot tekort aan Bijbelkennis, terwijl velen dat niet eens beseffen.
Vaak wordt de Bijbel gezien (en gebruikt) als een ouderwets, stichtelijk boek, niet meer van deze tijd. In de praktijk blijkt, dat pas als mensen eens rustig de tijd nemen en het Woord echt gaan onderzoeken, de waarheid en actualiteit naar voren komt. De Bijbel ontvouwt Gods plannen en spreekt nu al over dingen die in de toekomst nog moeten gebeuren. Hoezo ouderwets?
Natuurlijk, we leven vandaag in het jaar 2018. Dat is een heel andere wereld dan vroeger. Daar moeten we oog voor hebben. Maar de Bijbel is en blijft Gods Woord, dat levend en krachtig is, en mensenlevens kan veranderen: “Het opengaan van Uw woorden geeft licht, het schenkt eenvoudigen inzicht” (Ps. 119:130).
Wie de Bijbel leest en herleest, zal ontdekken dat God een machtig plan heeft ontworpen en dat door de tijden heen uitvoert.
Deze ‘bedeling der genade Gods’ (Efe. 3:2 SV) waar we nu in leven is daar onderdeel van. Het is de huishouding waarin Gods genade zeer overvloedig geworden is. Dit is tot uitdrukking gekomen in de bekendmaking van een geheimenis: de uitroeping van de Gemeente, het Lichaam van Christus (vgl. Efe. 1:7 e.v.). Dit alles als begin van Gods plan om alles samen te vatten onder één Hoofd, Christus.
Daar mogen wij van getuigen, we mogen de genade uitdelen. God geve, dat dit nog vele kostbare vruchten mag opleveren, tot heerlijkheid van onze hemelse Vader.
We mogen ons met alle macht en middelen inzetten om de blijde boodschap uit te dragen. Wíj gaan ervoor… helpt u ons mee?

Een hartelijke groet en Gods zegen toegewenst!


ZOMERGIFT
Zoals uit deze LS mag blijken, zijn we dankbaar voor de uitgave van AMEN. Het is een voorrecht om in deze tijd nog steeds de Bijbelse boodschap te mogen verkondigen.
En u kunt ons daarbij (blijven) helpen, allereerst door uw gebed. Daarnaast door anderen attent te maken op AMEN en nieuwe abonnees te winnen. En… u helpt ons uiteraard ook door uw liefdevolle gaven.

We willen u graag uitnodigen om naast uw reguliere bijdrage(n) een extra ´zomergift´ over te maken middels bijgevoegde accept-giro of op andere wijze, om ons te bemoedigen en te ondersteunen, zodat we ons werk krachtdadig kunnen voortzetten.
Alvast heel hartelijk dank! 

Ga hier direct naar: Steun AMEN

Meer artikelen in de serie "Lectori Salutem":

Toon alle artikelen in deze serie (118).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'