Lectori Salutem - Tempus ruit, hora fluit

Lectori Salutem

Tempus ruit, hora fluit

Inderdaad: ´de tijd snelt voort, het uur vliedt heen´. Is het al weer 2007… zucht… wat gaat het snel! Allereerst allemaal van harte een goed en gezegend nieuw jaar toegewenst.

En om nog maar even bij het Latijn te blijven: 2007 is ook A.D. Anno Domini, het jaar onzes Heren. En dat geeft het nieuwe jaar bij voorbaat al enige glans. Te weten, dat God boven de tijd(en) is verheven en alles in Zijn machtige hand heeft, geeft de hemelburger te allen tijde goede moed!

Ook in het nieuwe jaar zal de aarde ongetwijfeld opnieuw als tranendal fungeren. Maar wie de Bijbel kent, weet dat er altijd uitzicht is op een gouden toekomst. Wat er in de wereld ook gebeurt, hoe de kwade machten ook tekeer gaan, niets of niemand kan de Almachtige verhinderen Zijn plannen te volvoeren. Nu wordt dat nog niet gezien, maar als de tijd daar is (Zijn tijd!), zal alles wat de Here heeft voorzegd en beloofd vervuld worden. Soli Deo Gloria!

Nummer 70

Ondertussen spoeden we ons met z´n allen naar de toekomst en mogen we de tijd vooral ook gebruiken om nuttige dingen te doen. Daartoe behoort wat ons betreft de uitgave van AMEN. We zijn inmiddels aangeland bij nummer 70. Eigenlijk een soort van jubileum dus. We zijn de Here dankbaar voor alle AMENS die tot nu toe konden verschijnen. Uw ondersteuning daarin door gebeden en gaven zijn ook reden tot grote dank!
Als veelvoud van 7 -het grondgetal van de Bijbel- spreekt dit getal van een perfecte geestelijke ordening1. En: 70 is niet het einde, maar de opmaat van het nieuwe en hogere! Daarom hopen we volgende keer nummer 71 aan u te sturen, enzovoort.

Bijlage

Wat de nieuwe bijlage betreft komen we nu al ruimte te kort. Er is zoveel te schrijven! We willen dit jaar gebruiken om te zien hoe we die bijlage kunnen invullen en –als de middelen het toelaten- uitbreiden, en… of het een nuttige bezigheid is. Wat ons betreft is het dat wel, maar het gaat natuurlijk vooral om u als lezer(es). Ons doel met de bijlage wordt op pagina 13 omschreven.

Bijdrage

Om de uitgave van AMEN (en alle plannen) mogelijk te maken, zijn uw lezersbijdragen onmisbaar. Daarom treft u bij dit nummer weer een girokaart aan. Daarmee kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken. ´Vrijwillig´ betekent: de hoogte ervan mag uzelf bepalen! U draagt met uw gift dus heel concreet bij aan de uitgave van AMEN en helpt ons daarmee de bijbelse boodschap uit te dragen. Elke gift (ook een symbolische als u door omstandigheden weinig of niets kunt missen) wordt met dankbaarheid ontvangen!
Sommigen van u hebben reeds een machtiging tot automatische incasso afgegeven, waarvoor onze hartelijke dank. U hoeft deze girokaart, die tevens als adresdrager fungeert, dus niet te gebruiken. Automatische incasso brengt voor ons de minste kosten met zich mee, daarom treft u op pagina 30 een formulier aan, waarmee u een machtiging kunt geven tot automatische betaling.

Tenslotte

Het zou heel mooi zijn als we dit jaar veel nieuwe abonnees mogen begroeten. We zouden graag adverteren in diverse media, maar dat brengt (te) hoge kosten met zich mee. Daarom kunt u ons heel goed helpen door familie, vrienden, bekenden te attenderen op het blad en hen concreet uit te nodigen zich te abonneren. Soms hebben mensen even een zetje nodig om dat te doen, maar persoonlijke benadering werkt wel vaak het beste. U kunt altijd extra nummers bestellen (zie pag. 29). Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet, mede namens alle medewerkers!

Voetnoot
God verdeelde de mensheid in 70 volken (Gen. 10); 70 oudsten werden aangesteld om Israël te leiden (Ex. 24); Jeruzalem en haar contreien had 70 jaar rust, terwijl Juda in babylonische ballingschap was; Daniël 9 spreekt over 70 (jaar)weken, die de geschiedenis van Israël afronden en tegelijk iets nieuws brengen; de Here Jezus zond er 70 discipelen op uit om het Evangelie te proclameren…

Meer artikelen in de serie "Lectori Salutem":

Toon alle artikelen in deze serie (118).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'