Lectori Salutem - Zeker weten!

Lectori Salutem

Zeker weten!

Als u deze LS leest, is het rond 14 mei en weet u al weer meer dan ik nu, op het moment dat ik dit schrijf (2 mei). Ik lees op internet nog het een en ander over het geboortebewijs, dat president Obama onlangs openbaar gemaakt heeft. Belangrijk, want als hij niet in Amerika geboren zou zijn, is hij nu onwettig president van het land. Eindelijk ook zou je zeggen, want er werd door vele mensen al jarenlang om gevraagd. Sterker nog, er zijn honderden rechtszaken tegen Obama aangespannen om zijn officiële geboorteakte te openbaren. Naar verluidt heeft het de Amerikaanse president miljoenen dollars gekost om dat allemaal te pareren. Laat die akte dan even zien, denk je dan. Het is dan meteen duidelijk en het bespaart veel geld. Maar nee, overheidsinstellingen kregen zelfs de instructie om geen documenten vrij te geven zonder toestemming van meneer de president, aldus WorldNet Daily (www.wnd.com). Miljardair en beoogt presidentskandidaat Donald Trump moest er aan te pas komen om het te doen lukken. En nu is ie er dan. Alleen… nu verschijnen weer er allerlei berichten waarin men zich afvraagt of het document wel echt is. Er is mee geknoeid, zeggen diverse Photoshop experts. Klopt dat? Joost mag het weten.

En dan…groot nieuws! Tijdens een ingelaste (pers)toespraak deelt president Obama “het volk en de wereld” mee dat Osama Bin Laden dood is. Al vanaf 14 maart j.l. wist hij precies waar de Al Qaida-leider zich schuil hield. De president gaf hoogstpersoonlijk de opdracht om Osama in Pakistan te lijf te gaan. Niemand is daarover ingelicht, zelfs de Pakistaanse regering niet. Autoriteiten meldden aan The New York Times, dat Bin Landen in zijn hoofd werd geschoten en ook een van zijn zoons om het leven is gekomen. Vervolgens meldt CNN dat het stoffelijk overschot van Bin Laden in zee is gegooid, want “het zou moeilijk geweest zijn om een land te vinden dat het lichaam zou willen begraven.”
En…u raadt het al, ook dit verhaal wordt door menigeen in twijfel getrokken. Volgens sommigen zou Osama allang dood zijn. Anderen vragen zich af waarom zijn lichaam dan direct in zee gedumpt is, zodat niemand meer iets kan controleren. Het wachten is nog op officiële foto´s of films als bevestiging van zijn dood. Want moeten we zonder meer geloven wat Obama zegt? Klopt dat allemaal? Joost mag het weten.

Inderdaad, Joost mag het weten… en die zal het ook wel weten! Het woord ´Joost´ in deze uitdrukking is volgens diverse (etymologische) woordenboeken afkomstig van het Javaanse woord ´joos´ als oude benaming voor de duivel.
Het woord duivel, van het Griekse diabolos, betekent zoiets als: door-elkaar-werper. Zeg maar: degene die verwarring zaait. Het is één van de titels van Gods tegenstander, satan. Hij is de ´god van deze eeuw´ (2 Kor. 4.4) en oefent zijn invloed uit op het wereldgebeuren. Hij wordt ook genoemd ´…een leugenaar en de vader der leugen´ (Joh. 8:44). En er wordt wat gelogen vandaag, ook door regeringen, wereldleiders en andere autoriteiten. Hoe vaak zijn ze al als leugenaars ontmaskerd. Als gevolg daarvan is er ook zoveel verwarring. Wie zegt dat het waar is, wat de Amerikaanse president (of welke andere leider dan ook) meedeelt? Of wat de gevestigde media en allerlei internetbronnen beweren? Kortom, wie of wat kun je eigenlijk nog geloven?

Aha, op die vraag hebben we tenminste antwoord. Wie je nog kunt geloven? De Heere God! En wat je nog kunt geloven? Zijn heilig Woord! Wat God zegt en in de Bijbel staat opgetekend, klopt en is volledig waar. Weet u dat ik daar o zo blij mee ben!
Bij al het gelieg, gedraai, gemanipuleer in deze wereld, mogen we altijd beseffen: God weet het! En dat geeft mij rust. En het is waar: ´Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel´. Eenmaal zullen de maskers worden afgeworpen, wordt grootsprekers de mond gesnoerd, zullen kwade stemmen verstommen. Machtigen worden onttroond en verborgen agenda´s openbaar… En bij alles wat ik nu nog niet weet, weet ik één ding wel zeker: Jezus Christus -de Waarheid in eigen persoon- komt met grote macht en majesteit! Dan zal alles anders worden en iedereen Hem eren! Amen, kom Heere Jezus!

Meer artikelen in de serie "Lectori Salutem":

Toon alle artikelen in deze serie (118).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'