Lectori Salutem - Verkondig het Woord!

Lectori Salutem

Verkondig het Woord!

Paulus waarschuwde in zijn tweede brief aan Timotheüs al dat er een tijd zou komen, waarin mensen de gezonde leer niet meer zouden verdragen. Vervolgens wekt hij zijn opvolger in de dienst van God dringend op om het Woord te verkondigen. Kennelijk is dat erg belangrijk!

De apostel zegt in 2 Timotheüs 4: “Verkondig het Woord, dring erop aan, gelegen of ongelegen, wederleg, bestraf en bemoedig met alle lankmoedigheid en onderrichting" (vs. 2).

Die oproep willen wij ook vandaag serieus nemen. Of beter: juist vandaag. Wie zo links en rechts leest en luistert, wordt lang niet altijd vrolijk van wat er allemaal te berde gebracht wordt in prediking en getuigenis. Het is precies zoals de "leermeester der heidenen" (1 Tim. 2:7) zei: velen verlaten het spoor der waarheid en keren zich naar de verdichtsels.

Om het heel kort samen te vatten signaleren we vandaag twee belangrijke zaken (zie ook artikel op pagina 10):

  1. Er wordt (te) weinig rekening gehouden met Gods plan. Dat werkt oneigenlijk Schriftgebruik in de hand. Teksten worden uit het verband gelicht en niet op de juiste wijze toegepast.
  2. Er is een enorme hang naar de gevoelskant van het geloven. Het beleven van het geloof overstijgt het bestuderen van Gods Woord. Daardoor ontbreekt een solide basis en wordt de deur opengezet voor allerlei wind van leer: zolang het maar 'goed voelt'!

In dat licht zijn we ervan overtuigd dat AMEN nog een belangrijke missie te vervullen heeft, namelijk om vooral het Woord aan het woord te laten, zodat we daarop ons amen kunnen uitspreken.

Nieuw

U hebt het al gezien, AMEN ziet er anders uit. Het blad heeft een andere, modernere uitstraling gekregen. De opmaak is gewijzigd, en we gebruiken een nieuw lettertype, hetgeen de leesbaarheid nog verbetert.
En… de website van AMEN is ook geheel vernieuwd! Niet alleen wat de buitenkant betreft, maar ook het systeem erachter is gemoderniseerd en biedt meer mogelijkheden. Veel dank zijn we verschuldigd aan de mensen van Procurios Webdevelopment (www.procurios.nl) die dit allemaal hebben gerealiseerd.
Zo mogen we in alle opzichten gebruikmaken van moderne middelen om de aloude (en toch altijd actuele) boodschap uit te dragen.
Mede gezien de (positieve) reacties houden we het katern erin, en noemen die voortaan: AMEN Actueel. Op die manier bestaat het blad (en de website!) eigenlijk uit twee delen. Enerzijds de verkondiging van Gods Woord, anderzijds stilstaan bij actuele ontwikkelingen in de (christelijke) wereld om ons heen.

Jubileum

We hebben juist nu voor deze veranderingen gekozen, omdat AMEN rond deze tijd haar 12½ jarig bestaan mag vieren. En we mogen best even stilstaan bij dit koperen jubileum. Immers, we beschouwen het als een groot voorrecht dit blad te mogen uitgeven. AMEN heeft haar eigen plaats gekregen temidden van (veel) christelijke lectuur. Daarvoor gaat onze dank in de eerste plaats uit naar God, Die ons deze gunst verleent! Daarbij weten we, dat velen biddend achter ons werk staan en dat ook financieel ondersteunen, en ook dat is reden tot dankbaarheid. Wat ons betreft gaan we met goede moed verder om onze missie te volbrengen: Verkondig het Woord.
En u kunt ons daarbij (blijven) helpen allereerst door uw gebed. Daarnaast door anderen attent te maken op AMEN en nieuwe abonnees te winnen. Meer abonnees geeft ook meer mogelijkheden. We zouden bijvoorbeeld graag wat meer pagina´s per nummer drukken, want er is zoveel om over te schrijven, ook in verband met de actualiteit. En u helpt ons uiteraard ook door uw liefdevolle gaven.
We willen u graag uitnodigen om bij dit koperen jubileum naast uw reguliere bijdrage(n) een extra ´zomergift´ over te maken middels bijgevoegde accept-giro of op andere wijze. Alvast heel hartelijk dank!

Met vriendelijke groet en zegenwens, mede namens alle medewerkers!

Meer artikelen in de serie "Lectori Salutem":

Toon alle artikelen in deze serie (118).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'