Abonnementen

Voor het laatste nieuws Volg ons op Twitter en vind ons leuk op Facebook

Graag verwelkomen wij u als nieuwe abonnee van AMEN (Online) Bijbelmagazine. Dat kan al vanaf  € 12,00 per jaar (Online-abonnement).

Wellicht bent u al abonnee en wilt u graag een account aanmaken om toegang te krijgen tot AMEN Online.

Klik hieronder op de link die voor u van toepassing is. U vindt daar informatie over het abonnement en kunt zich dan desgewenst abonneren of uw abonnement wijzigen.

Ik ben nieuw, en:

ik wil graag alleen AMEN Bijbelmagazine per post ontvangen (= Blad)

ik wil graag het blad ontvangen én een account voor AMEN Online (= Combi)

ik wil graag alleen een account voor AMEN Online

Ik ben al abonnee op het blad, en:

ik wil graag een (gratis) account aanmaken voor AMEN Online.

Ik ben Online-abonnee, en:

ik wil voortaan ook graag het blad ontvangen.

Belangrijke toespraken in de Bijbel

Mozes zei: "De verborgen dingen zijn voor de HEERE, onze God, maar de geopenbaarde dingen zijn voor ons en onze kinderen, tot in eeuwigheid, om al de woorden van deze wet te doen" (Deut. 29:29). Toen Mozes deze woorden uitsprak, was er nog heel veel niet geopenbaard.
De Bijbel kan gezien worden als één grote toespraak van God tot de mens. En wat voor woorden en toespraken in het algemeen geldt, is ook van toepassing op Gods Woord: voordat iemand de woorden van zijn of haar toespraak uitspreekt, zijn die woorden - en de gedachten en bedoelingen daarmee - verborgen. God heeft gesproken en daarmee Zijn verborgen gedachten bekendgemaakt. Dat gebeurde gedurende een periode van ongeveer vijftien eeuwen door middel van ruim veertig schrijvers. Waar Mozes de eerste door God gebruikte schrijver was, mocht Paulus het laatste, van wat Hij nog te openbaren had, bekendmaken.
We kunnen de Bijbel dus zien als één grote rede tot de mens. Deze rede bevat op zijn beurt diverse bekende en minder bekende toespraken. Een aantal daarvan - uitgesproken door Mozes, Jozua, Jotham, Salomo, de Heere Jezus, Petrus, Stefanus en Paulus - worden in dit boek behandeld.

Info & Bestellen 'Belangrijke toespraken in de Bijbel'