De machthebbers achter de schermen

De machthebbers achter de schermen

11 november 2015 - door Peter A. Slagter

Labels: , ,

AM Weblog 11nov2015-federal-reserve

De Federal Reserve (FED) is de Amerikaanse Centrale Bank en gaat door voor een overheidsinstelling. Echter, wat velen niet weten, is dat de FED een private instelling is die voor een groot deel de gang van zaken in de financiële wereld bepaalt.

Ook de regering van de VS moet gewoon geld lenen bij de FED en netjes met rente terug betalen! Beroemde voorzitters als Alan Greenspan, Ben Bernanke en tegenwoordig Janet Yellen, kunnen met hun uitspraken die financiële wereld de stuipen op het lijf jagen. Dáár zitten de echte machthebbers. Denk aan wat Mayer Amschel Rotschild ooit zei: “Geef me de macht over het geld van een natie en het is me om het even wie haar wetten maakt.”

Bekijk onderstaande documentaire van James Corbett van Corbettreport.com met als titel: 'Tijdperk van de slavernij: De geschiedenis van de Federal Reserve'.

De video is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Deel dit bericht