Berichten over Amerika

Berichten met "Amerika"

 1. Prof. Van Wolferen over de politieke rol van Amerika

  16 maart 2016 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert - vooral in de Oekraïne crisis - het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen. 

  Lees meer over "Prof. Van Wolferen over de politieke rol van Amerika"

 2. 'Amerika is verslaafd aan een vijand'

  17 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Het gebeurt regelmatig dat mensen die belangrijke posities bekleed hebben, na hun actieve loopbaan dingen naar voren brengen waarover zij eertijds weinig of niets konden (of wilden) zeggen. Herman Wijffels is zo iemand. In een recent interview zei hij een aantal opmerkelijke dingen over het wereldgebeuren, het Midden-Oosten, Amerika’s politiek en die van Nederland, en de macht(en) achter de schermen.   

  Lees meer over "'Amerika is verslaafd aan een vijand'"

 3. De machthebbers achter de schermen

  11 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  De Federal Reserve (FED) is de Amerikaanse Centrale Bank en gaat door voor een overheidsinstelling. Echter, wat velen niet weten, is dat de FED een private instelling is die voor een groot deel de gang van zaken in de financiële wereld bepaalt.

  Lees meer over "De machthebbers achter de schermen"

 4. Barack Obama: Yes, I can?

  12 november 2014 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  De kiezer heeft Obama afgewezen. De overwinning van de Republikeinen zorgt voor een machtsverschuiving in Washington. De president heeft twee escapes om niet geheel ten onder te gaan en toch nog iets voor elkaar te krijgen.

  Lees meer over "Barack Obama: Yes, I can?"