Berichten over Bijbel

Berichten met "Bijbel"

 1. De Bijbel is Gods Woord!

  18 mei 2021 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Dit is niet alleen een titel, maar ook een stelling. Hoewel daar bij menigeen twijfels over zijn, kunnen er wel degelijk bewijsgronden worden aangevoerd om deze stelling te onderbouwen. 

  Lees meer over "De Bijbel is Gods Woord!"

 2. Vissers en jagers: Breng de Joden thuis?

  30 maart 2016 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Op 29 maart zond de EO een documentaire uit: 'Breng de Joden thuis'. Een actie van Christenen voor Israël (CvI) die al jarenlang loopt. De insteek is dat God vissers en jagers zendt om Joden, vooral uit het 'Noorden' (= Oekraïne, Rusland), terug te (laten) brengen naar het beloofde land, Israël. Is dat inderdaad wat de Bijbel zegt?

  Lees meer over "Vissers en jagers: Breng de Joden thuis?"

 3. Als de hemel opengaat

  23 februari 2016 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Opvallend is, dat in de Bijbel nergens het beeld gegeven wordt van een schier oneindig heelal met welhaast onmetelijke afstanden. Toen de Heere Jezus ten hemel voer, zagen Zijn discipelen Hem gaan, totdat een wolk hun uitzicht belemmerde. Volgens Hebreeën 4 is Jezus toen 'de hemelen doorgegaan'. Vervolgens is Hij in de derde hemel, de hemel der hemelen, terechtgekomen om daar plaats te nemen 'ter rechterhand Gods'. 

  Lees meer over "Als de hemel opengaat"

 4. Dit Is Niet Normaal!

  8 december 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  In de talkshow van Humberto Tan, RTL Late Night, werd gisteravond (7 dec. 2015) aandacht besteed aan een video, waarin Nederlanders wijsgemaakt werd dat ze uit de Koran lazen, terwijl het eigenlijk de Bijbel betrof. Onzinnig zou je denken, en dat was het ook. Vooral als je ziet met wat voor onbenulligheid de Bijbel wordt geciteerd, ja soms volstrekt ONJUIST!  

  Lees meer over "Dit Is Niet Normaal!"

 5. Een luipaard en een geitenbok

  27 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Geen goeie combinatie zou je denken. Maar de Bijbel zegt dat die twee het ooit goed zullen vinden met elkaar. Maar dat kan toch niet! Nou, wacht even... misschien toch wel!

  Lees meer over "Een luipaard en een geitenbok"

 6. ‘Marco Borsato is bang voor de dood’

  24 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Aldus de titel van een bericht (n.a.v. een interview met AD Magazine) in De Telegraaf, dat begint met: ‘Marco Borsato werd vorig jaar getroffen door een tia. Sindsdien kan hij naar eigen zeggen wakker liggen van de kwetsbaarheid van het leven’. Borsato zelf over zijn angst: ‘Ik wil nog lang niet dood. Ik hou veel te veel van het leven’. 

  Lees meer over "‘Marco Borsato is bang voor de dood’"

 7. Onthoofding in uitzending van Pauw

  4 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Ophef op internet over de uitzending van Pauw (dinsdagavond 3 nov.). Daarin de Belgische schrijver Dimitri Verhulst over diens nieuwste uitgave. In Bloedboek herschrijft hij de eerste vijf Bijbelboeken in zijn eigen taal. Bijbelverhalen waarin het bloed rijkelijk vloeit.

  Lees meer over "Onthoofding in uitzending van Pauw"

 8. Hoop

  30 oktober 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: ,

  ´Een mens kan enkele weken zonder eten, enkele dagen zonder water, een paar minuten zonder lucht, maar geen seconde zonder hoop´.

  Lees meer over "Hoop"