Berichten over geloof

Berichten met "geloof"

 1. De Bijbel is Gods Woord!

  18 mei 2021 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Dit is niet alleen een titel, maar ook een stelling. Hoewel daar bij menigeen twijfels over zijn, kunnen er wel degelijk bewijsgronden worden aangevoerd om deze stelling te onderbouwen. 

  Lees meer over "De Bijbel is Gods Woord!"

 2. JC is overleden: Feest!

  24 maart 2016 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Hij was van eenvoudige komaf. Opgegroeid in een gewoon gezin en toch ook heel bijzonder. Hij had iets wat anderen niet hadden. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Hij verwierf in korte tijd een grote schare fans. Lyrisch waren ze! Hij presteerde dingen die niemand anders kon doen. Het land stond op z’n kop. Hij werd landelijk bekend, later zelfs in de hele wereld. Hij kon het. Hij deed het. Wonderschoon! Hij werd El Salvador genoemd, de Verlosser. En toen kwam de dood, onverbiddelijk. Velen in shock. Jammer, want dat hoeft niet. Integendeel zelfs. Het is juist tijd om feest te vieren!

  Lees meer over "JC is overleden: Feest!"

 3. D66: Weg met Gods genade!

  8 januari 2016 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , , ,

  Vandaag, 8 januari, dient D66 een voorstel in om de woorden ‘bij de gratie Gods’ te schrappen, want zo wordt gezegd, de soevereiniteit ligt in Nederland bij de mensen, niet bij een God.

  Lees meer over "D66: Weg met Gods genade!"

 4. Dit Is Niet Normaal!

  8 december 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  In de talkshow van Humberto Tan, RTL Late Night, werd gisteravond (7 dec. 2015) aandacht besteed aan een video, waarin Nederlanders wijsgemaakt werd dat ze uit de Koran lazen, terwijl het eigenlijk de Bijbel betrof. Onzinnig zou je denken, en dat was het ook. Vooral als je ziet met wat voor onbenulligheid de Bijbel wordt geciteerd, ja soms volstrekt ONJUIST!  

  Lees meer over "Dit Is Niet Normaal!"

 5. ‘Marco Borsato is bang voor de dood’

  24 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Aldus de titel van een bericht (n.a.v. een interview met AD Magazine) in De Telegraaf, dat begint met: ‘Marco Borsato werd vorig jaar getroffen door een tia. Sindsdien kan hij naar eigen zeggen wakker liggen van de kwetsbaarheid van het leven’. Borsato zelf over zijn angst: ‘Ik wil nog lang niet dood. Ik hou veel te veel van het leven’. 

  Lees meer over "‘Marco Borsato is bang voor de dood’"

 6. Onthoofding in uitzending van Pauw

  4 november 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Ophef op internet over de uitzending van Pauw (dinsdagavond 3 nov.). Daarin de Belgische schrijver Dimitri Verhulst over diens nieuwste uitgave. In Bloedboek herschrijft hij de eerste vijf Bijbelboeken in zijn eigen taal. Bijbelverhalen waarin het bloed rijkelijk vloeit.

  Lees meer over "Onthoofding in uitzending van Pauw"

 7. Rust en vrede te midden van alle geweld

  16 januari 2015 - door Peter A. Slagter

  Labels: , , ,

  Het lijkt wel of we overspoeld worden door geweld. Niet alleen het Midden-Oosten staat in brand, ook op ons eigen Europese continent slaat her en der de vlam in de pan. De angst onder de mensen neemt toe. Is er nog ergens rust te vinden?  

  Lees meer over "Rust en vrede te midden van alle geweld"

 8. Gods Zoon in de moskee!

  23 december 2014 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Het moet een gebaar van vrede zijn, een teken van begrip: Christenen moeten in de diensten op de Kerstavond ook een moslimlied zingen. Althans, dat adviseren Duitse politici en de Centrale Raad van Moslims in Duitsland.

  Lees meer over "Gods Zoon in de moskee!"

 9. 'Bricolage-geloof'

  7 november 2014 - door Peter A. Slagter

  Labels: , ,

  Eerlijk gezegd was mij de term volledig onbekend, maar hij bestaat echt! Bricolage is het Franse woord voor knutselen. 

  Lees meer over "'Bricolage-geloof'"