Een luipaard en een geitenbok

Een luipaard en een geitenbok

27 november 2015 - door Peter A. Slagter

Labels: , ,

goat-tiger2_small

Geen goeie combinatie zou je denken. Maar de Bijbel zegt dat die twee het ooit goed zullen vinden met elkaar. Maar dat kan toch niet! Nou, wacht even... misschien toch wel!

Jesaja 11 spreekt over de komst van de Messias. Hij zal in waarheid regeren en door gerechtigheid het vrederijk op aarde tot stand brengen. Dat klinkt als een illusie als je vandaag om je heen kijkt in de wereld. Dat lijkt slechts een droom, maar dat is het niet.

Het is profetie. God heeft door de profeten van tevoren gezegd hoe dingen in de toekomst zullen gebeuren. En in het verleden behaalde resultaten zijn in dit geval een garantie voor de toekomst! Alle profetieën die betrekking hadden op de eerste komst van Christus zijn nauwkeurig vervuld. Tot in detail! Derhalve hoeven we ons geen zorgen te maken over profetieën die nog vervuld moeten worden, ook al klinken ze nog zo wonderlijk. Wat God zegt, gebeurt echt!

Als Jesaja over dat toekomstige vrederijk spreekt, zegt hij ook iets over de dierenwereld. Misschien kijkt u ook naar de natuurserie die de EO momenteel uitzendt op woensdagavond: The Hunt. Prachtig en gruwelijk tegelijk. Winnen en verliezen. Leven en dood. Verscheuren en verscheurd worden. Het is de realiteit van het dierenleven in de natuur vandaag.

Jesaja heeft ‘gezien’ wat er in de toekomst gaat gebeuren en zegt bijvoorbeeld in vs. 6-7:

 “Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen, een kalf, een jonge leeuw en gemest vee zullen bij elkaar zijn, een kleine jongen zal ze drijven"

Het staat in de Bijbel, dus het is waar en het zal op enig moment dus ook zo zijn. Onvoorstelbaar! Ja, hoewel…

In Safaripark ‘Primorsky’ in het oosten van Rusland gebeurde iets bijzonders. En dan gaat het niet over een luipaard, maar over een tijger. Net zo gevaarlijk, lijkt me. Het zit zo: voor de Siberische tijger Amur staat twee keer per week een levend dier op het menu. Deze keer was Timur, de geit, aan de beurt.

Eigenlijk zou het dus zo moeten gaan:

Maar… er gebeurde iets anders: Des tijgers proeverij werd een voorproefje voor de toekomst!

 

Deel dit bericht