Arme vluchtelingen!

Arme vluchtelingen!

30 oktober 2015 - door Peter A. Slagter

Labels: , , ,

refugees2 -weblog-30okt2015

Een gewaagde titel, want grote kans dat u denkt een zoveelste politiek correct, bekend verhaal te moeten lezen over vluchtelingen.

Over mensen die huis en haard moesten verlaten, alles verloren hebben, hoopvol zoeken naar een nieuw, veilig leven. Over een desperaat gezinnetje, ouders met kleine kinderen, die ook allemaal niet meer snappen, wat er in hemelsnaam aan de hand is.
Maar wees gerust, deze blog gaat vooral over de andere kant van het verhaal. En natuurlijk kom ik later nog wel even op die vluchtelingen terug.

De ene kant
Wat we dagelijks op tv zien en in de kranten lezen, in de mainstream media (msm) zeg maar, komt zo ongeveer neer op dat wat ik hierboven beschreef. Elke dag worden we daarmee gevoed. En aangezien we vooral compassie moeten hebben met die arme vluchtelingen, worden lui die protesteren tegen de ‘invasie van asielzoekers’ als onwenselijk beschouwd, sterker nog, vaak weggezet als fascisten, nazi’s, extreem-rechts, en zo meer.
Ook de elite wordt in VARA en NOS programma’s steeds weer gelegenheid geboden om hun politiek correcte gezwam te berde te brengen en mensen (lees: degenen die het daar niet mee eens zijn) vooral te stigmatiseren.
Groot nieuws: de fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben een open brief geschreven aan al die herrieschoppers om hun toon te matigen en niet te vechten met handen maar met woorden. Het toont de machteloosheid van het huidige politieke establishment. In plaats van adequate maatregelen te nemen wordt de bal neergelegd bij de burgers. Want wij politici kunnen (en voor sommigen geldt: willen) namelijk hoegenaamd niks voor die ‘gewone burger’ doen. 'De overheid is er niet voor de burgers, maar voor zichzelf en voor de elite', horen we mensen roepen.
En ja, ook ik veroordeel acties met brandbommen, autobranden en kogelbrieven, zoals elk weldenkend mens. Trouwens wel opvallend dat we verder zo weinig horen en lezen over die kogelbrief  aan Halbe Zijlstra (VVD). Maar ook wel weer te begrijpen. Voor de links-georiënteerde media komt namelijk alle ellende van rechts en ik kan me zo voorstellen dat deze brief toch best van links zou kunnen komen, zeg ik zonder enig bewijs! Maar dit terzijde.

De andere kant
Nu ter zake. Mensen in ‘gewone’ wijken worden overrompeld door hun overheden omdat er zomaar ergens een AZC moet worden ingericht. Dat leidt tot onbegrip en woede, ook bij die 'gewone' burger die niks heeft met middelvingers en extremisme. 
En er is nog iets. Steeds meer gewone burgers lezen op internet talloze verontrustende zaken, die in de msm niet of nauwelijks aan de orde komen. Hoezo? Wel het gros van de msm wordt van bovenaf aangestuurd en gemanipuleerd. Op bijna alle nieuwszenders zien we dezelfde beelden met hetzelfde commentaar.

Journalisten zijn veelal napraters in plaats van navorsers

Zij belichten soms de waarheid, maar al te vaak slechts een waarheid. Feiten worden niet of verdraaid doorgegeven. Vandaar de toenemende afkeer van het geneuzel in de kranten, de journaals, actualiteitenprogramma’s en talkshows. In het onderzoek van de WDR (West Deutsche Rundfunk) gaf maar liefst 72 procent van de ondervraagden aan het eens te zijn met mensen die spreken over de 'Lügenpresse' (de leugen pers).

Wat zien en lezen die gewone burgers op internet als zij op zoek zijn naar de waarheid? Dit bijvoorbeeld:

- Joost Niemoller: 'Timmermans liegt, glimt en wurgt het volk dat hem nooit koos'

- De Duitse minister Heiko Maas (Justitie) schrijft in Der Spiegel, dat politici beter niet woorden kunnen gebruiken als ‘noodtoestand’, 'vluchtelingenchaos’, e.d. Dat zou voer zijn voor rechts-extremisten. Aldus Elsevier

- De hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma van de Duitse staatsomroep ARD, Knai Giffke heeft toegegeven dat televisiebeelden met migranten worden gemanipuleerd. De ARD zendt overwegend beelden van vrouwen met kinderen uit, terwijl 80 procent van de migranten jonge mannen zijn (Elsevier). De Tsjechische president had het zelfs over 90 procent

- Veel asielzoekers zijn geen vluchtelingen, maar geldzoekers (RTLnieuws.nl

- Duitse politieagente: ‘Steeds meer geweld door jonge moslimmannen’ (TPO.nl

- ‘De islamitische invasie in Europa’ (Gatestone Insitute

- Duitse dominee in Berlijn: ‘In veel AZC’s geldt de sharia’ (TPO.nl

- Asielzoekers verdwijnen uit AZC’s in de illegaliteit en zijn onvindbaar (merkur.de

- Duitsland: ‘Verkrachtingsepidemie door migranten’ 

- Een ontluisterende video over de collectieve zelfmoord van Europese naties.

- In Oostenrijk denkt men ook aan een hek en worden massaal wapens gekocht (Infowars

- Zweedse burgers zien hun verzorgingsstaat falen en willen instroom stoppen (zie hier). Het land heeft noodhulp gevraagd aan Brussel en staat volgens sommigen op instorten. Nota bene Zweden!

En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Onderzoek het zelf maar in de ‘alternatieve media’ op internet. En ja, ook daar moet je oppassen voor onjuiste berichtgeving. Opletten dus en niet alles voor zoete koek slikken.
Hoe dan ook, de chaos in Europa neem dagelijks toe en de grote aantallen asielzoekers die nog onderweg zijn en gaan, beloven niet veel goeds. Temeer daar zich onder hen ook ISIS-strijders en/of jihadisten bevinden, waarvan officieel (nog) geen aantallen bekend zijn. In Duitsland circuleren al cijfers van 80.000 (hartgeld.com). 

Arme vluchtelingen
Ten slotte terug naar het begin. Naar dat desperate gezinnetje, ouders met kleine kinderen, gevlucht voor oorlogsgeweld. Het staat buiten kijf voor al die gewone burgers, dat deze echte vluchtelingen geholpen moeten worden en onderdak krijgen. Vrijwel niemand is daartegen.
Waarom dan toch zoveel ophef? Omdat de msm niet doen wat ze moeten doen: de burgers in alle (!) waarheid informeren. En omdat de regering en de meeste politici te laf zijn om adequate maatregelen te nemen. Dit leidt ertoe dat die gewone burgers het zat worden en de neiging hebben zich steeds duidelijker teweer te stellen, ondanks smeekbrieven van fractieleiders.

En wie zijn daar uiteindelijk het meest de dupe van? Inderdaad, die echte vluchtelingen! En daarom zijn zij ook: arme vluchtelingen! Zij worden nog het meeste dwars gezeten door medevluchters en indringers. Uit allerlei windstreken. Zelfs dichtbij uit minder welvarende Europese landen. Profiteurs van de onoverzichtelijke vluchtelingenstroom en de open grenzen. Laten we dus vooral die echte vluchtelingen te midden van alle gekrakeel niet uit het oog verliezen, maar hen liefdevol opvangen en behulpzaam zijn. Voor hen is er -gelukkig- nog ruimte en geld genoeg in ons welvarend landje. Bovendien is dat ook het minste wat je van een fatsoenlijke samenleving, bestaande uit voor- en tegenstanders, mag verwachten!

Deel dit bericht