‘Waarheen, waarvoor’ uit Top 10 Uitvaartmuziek

‘Waarheen, waarvoor’ uit Top 10 Uitvaartmuziek

Het nummer 'Waarheen, waarvoor' van zangeres Mieke Telkamp (1934-2016) staat niet langer in de Uitvaartmuziek Top 10. Jarenlang voerde het de lijst aan van muziek die wordt gedraaid op begrafenissen en crematies.

In de nieuwe top 10, samengesteld door uitvaartverzekeraar Monuta, staan nog steeds klassiekers als Ave Maria en Time to say goodbye.
Monuta stelde de lijst samen uit bijna 7000 nummers die in 2019 bij afscheidsdiensten zijn gedraaid. De uitvaartverzekeraar houdt dat sinds 2015 bij. 

Dit is de Top 10 van 2019:
1. Ave Maria diverse uitvoeringen
2. Time to say goodbye van Andrea Bocelli & Sarah Brightman
3. Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij
4. 'n Trein naar niemandsland van Frans Bauer
5. Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato
6. En de vogels zongen diverse uitvoeringen
7. Hallelujah diverse uitvoeringen
8. We'll meet again van Vera Lynn
9. The Rose van André Rieu
10. My Way van Frank Sinatra

Monuta is niet de enige uitvaartverzekeraar die een lijst van geliefde uitvaartmuziek bijhoudt. Ook Dela doet dat – daar staat Time to say goodbye op nummer 1.
De diverse lijsten blijken overigens niet veel te verschillen.
Bron: Nos.nl

Redactie: Toch jammer dat ‘U zij de glorie, opgestane Heer’ niet bovenaan staat!

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De gehoorzaamheid van de Zoon

In dit boekje gaat het naar aanleiding van Hebreeën 5:7-9 over de laatste periode van het leven van de Heere Jezus. Die periode begon met Zijn gebedsstrijd in de hof van Gethsémané en eindigde met Zijn kruisdood; al met al nog niet eens één etmaal, ja, hooguit achttien uur.

De drie fasen in die periode worden in Hebreeën 5:7-9 samengevat in drie verzen. Het is voor ons goed om hierover na te denken omdat het ons bepaalt bij de diepe weg die onze Heiland in gehoorzaamheid ging. Zijn verlossingswerk heeft vele gevolgen. Zo is het voor ons onder meer de basis van ons leven met Hem.

Ook verkrijgbaar als e-book!

Meer info & bestellen 'Gehoorzaamheid van de Zoon'

ADAM als type van Christus

Hoeveel Bijbelse figuren er ook als type of beeld van Christus zijn aan te wijzen, nergens worden zij in de Schrift letterlijk zo genoemd. Op één na! En dat is Adam. In Romeinen 5:14 lezen wij dat hij "een voorbeeld is van Hem Die komen zou".

In dit boekje gaat het over Adam. Wat kunnen we leren over de positie en opdracht van de eerste mens? En hoe wordt dit alles vervuld in de tweede Mens, Christus?

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'ADAM als type van Christus'

Uitgaven van Everread Uitgevers

Everread geeft naast de Morgenroodreeks ook andere Bijbelstudieboeken uit; jaarlijks verschijnen er 2 á 3. Wie een Everread-abonnement heeft, ontvangt deze Bijbelstudieboeken automatisch in huis  met een korting van 25%!

Getallen in de Bijbel - 2e druk

'Getallen in de Bijbel' is de vertaling van het Engelse boek 'Number in Scripture' dat al in 1894 verscheen. In boeken die gaan over Bijbelse getallen wordt vaak naar dit standaardwerk verwezen.

In 2013 (het 100e sterfjaar van de schrijver) is de Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. En inmiddels is er deze tweede druk.

De inhoud van dit boek is in tweeën verdeeld.
Het eerste deel gaat over het bovennatuurlijke ontwerp van de getallen in de Bijbel en is min of meer een inleiding op het onderwerp. Het beschrijft onder meer de overheersende rol die (Bijbelse) getallen spelen in de opbouw van de schepping, in de Bijbel, in de chronologie, in de natuur, in de scheikunde en in geluid, muziek en kleuren.
Het grotere, tweede deel gaat over de geestelijke betekenis van allerlei getallen in de Bijbel.

Bullinger besluit zijn voorwoord van dit boek met:
‘Moge het onderzoek van de getallen in de Bijbel in dit boek, Bijbelstudenten stimuleren daarmee verder te gaan; gelovigen versterken in hun allerheiligst geloof en sceptici overtuigen van de Goddelijke perfectie en inspiratie van het Boek der boeken, tot lof en heerlijkheid van God.‘

Meer info & bestellen 'Getallen in de Bijbel - 2e druk'