‘Waarheen, waarvoor’ uit Top 10 Uitvaartmuziek

‘Waarheen, waarvoor’ uit Top 10 Uitvaartmuziek

Het nummer 'Waarheen, waarvoor' van zangeres Mieke Telkamp (1934-2016) staat niet langer in de Uitvaartmuziek Top 10. Jarenlang voerde het de lijst aan van muziek die wordt gedraaid op begrafenissen en crematies.

In de nieuwe top 10, samengesteld door uitvaartverzekeraar Monuta, staan nog steeds klassiekers als Ave Maria en Time to say goodbye.
Monuta stelde de lijst samen uit bijna 7000 nummers die in 2019 bij afscheidsdiensten zijn gedraaid. De uitvaartverzekeraar houdt dat sinds 2015 bij. 

Dit is de Top 10 van 2019:
1. Ave Maria diverse uitvoeringen
2. Time to say goodbye van Andrea Bocelli & Sarah Brightman
3. Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij
4. 'n Trein naar niemandsland van Frans Bauer
5. Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato
6. En de vogels zongen diverse uitvoeringen
7. Hallelujah diverse uitvoeringen
8. We'll meet again van Vera Lynn
9. The Rose van André Rieu
10. My Way van Frank Sinatra

Monuta is niet de enige uitvaartverzekeraar die een lijst van geliefde uitvaartmuziek bijhoudt. Ook Dela doet dat – daar staat Time to say goodbye op nummer 1.
De diverse lijsten blijken overigens niet veel te verschillen.
Bron: Nos.nl

Redactie: Toch jammer dat ‘U zij de glorie, opgestane Heer’ niet bovenaan staat!

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

Gods plan met Israël

Deuteronomium 30:1-10 is het uitgangspunt van dit boekje. Je zou dit hoofdstuk de 'basis-profetie' met betrekking tot het herstel, dan wel de toekomst van Israël kunnen noemen.

Het is belangrijk om een Bijbelse visie op Israël te hebben. Daarbij gaat het om het historische en het toekomstige aspect van het volk, maar zeker ook om het huidige. Door belofte en profetie te verwarren, heb je maar zo een verkeerd zicht op Israël. Dit boekje helpt de lezer enige orde te krijgen in de uitgebreide informatie in de Bijbel over Gods plan met Israël.

Ook verkrijgbaar als e-book!

Meer info & bestellen 'Gods plan met Israël'

Hooglied

Hooglied - over een herder en zijn geliefde

Hooglied is een bijzonder Bijbelboekje. Het behoort tot de zogenaamde feestrollen. Binnen het Jodendom wordt het gelezen op de achtste dag van het Paasfeest - Pesach - het feest waarop de verlossing van Israël uit Egypte wordt herdacht. Daarbij wordt het boek gezien als een afspiegeling van Gods liefdesverklaring aan Israël en het verbond tussen Hem en Zijn volk.

Diverse 'partijen' komen erin aan het woord, maar de belangrijkste zijn toch wel de herder en zijn geliefde. Samen vormen ze een prachtig paar, waarin de Herder en Zijn volk Israël niet moeilijk zijn te herkennen.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Bestel 'Hooglied'

Uitgaven van Everread Uitgevers

Everread geeft naast de Morgenroodreeks ook andere Bijbelstudieboeken uit; jaarlijks verschijnen er 2 á 3. Wie een Everread-abonnement heeft, ontvangt deze Bijbelstudieboeken automatisch in huis  met een korting van 25%!

Getallen in de Bijbel - 2e druk

'Getallen in de Bijbel' is de vertaling van het Engelse boek 'Number in Scripture' dat al in 1894 verscheen. In boeken die gaan over Bijbelse getallen wordt vaak naar dit standaardwerk verwezen.

In 2013 (het 100e sterfjaar van de schrijver) is de Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. En inmiddels is er - eind 2016, bijna 3 jaar later - deze tweede druk.

De inhoud van dit boek is in tweeën verdeeld.
Het eerste deel gaat over het bovennatuurlijke ontwerp van de getallen in de Bijbel en is min of meer een inleiding op het onderwerp. Het beschrijft onder meer de overheersende rol die (Bijbelse) getallen spelen in de opbouw van de schepping, in de Bijbel, in de chronologie, in de natuur, in de scheikunde en in geluid, muziek en kleuren.
Het grotere, tweede deel gaat over de geestelijke betekenis van allerlei getallen in de Bijbel.

Bullinger besluit zijn voorwoord van dit boek met:
‘Moge het onderzoek van de getallen in de Bijbel in dit boek, Bijbelstudenten stimuleren daarmee verder te gaan; gelovigen versterken in hun allerheiligst geloof en sceptici overtuigen van de Goddelijke perfectie en inspiratie van het Boek der boeken, tot lof en heerlijkheid van God.‘

Meer info & bestellen 'Getallen in de Bijbel - 2e druk'