AMEN op het World Wide Web

AMEN op het World Wide Web

In het vorige nummer van AMEN (pag. 4 en 5) hebben wij het een en ander geschreven over ‘Het Evangelie via internet’ en de plannen met een internetversie van AMEN. Welnu, AMEN is online! De website is op een eenvoudige, doelmatige wijze opgezet en – naar wij hopen – gebruiksvriendelijk. Onze bede is,dat we ook langs deze weg nog velen mogen bereiken met de Bijbelse boodschap.

Kerstactie 2000

Allereerst willen wij hen, die gereageerd hebben op de ‘Kerstactie 2000’ en een extra gift hebben overgemaakt, heel hartelijk bedanken. Uw bijdrage is een steun in de rug bij de verdere ontwikkeling van onze internetactiviteiten. We kunnen nu o.a. een goede scanner aanschaffen voor het gebruik van foto- en tekstmateriaal, we kunnen wat reclame maken voor de AMEN-site en verdere activiteiten ontplooien. Nogmaals bedankt voor uw ondersteuning. We zijn er heel blij mee! Vóór alles willen we uiteraard onze hemelse Vader danken, dat Hij ons op deze wijze wil zegenen in het werk.

Aangezien er op dit moment van schrijven nog steeds giften binnenkomen, hopen we in het volgende nummer van AMEN de ‘eindstand’ bekend te kunnen maken.

Vernieuwde website

De lay out en inhoud van de site is grotendeels vernieuwd. Het is de bedoeling, dat de website niet alleen maar een ‘mededelingenblad’ is, maar het karakter van een echte E-zine (afkorting van: Electronic Magazine, spreek uit: ‘iezin’) krijgt. Dat betekent, dat er regelmatig (dagelijks, wekelijks) nieuws, artikelen, e.d. verschijnen. We staan nu nog aan het begin. In de loop van de tijd hopen we AMEN Online uit te bouwen tot een volwaardig en interessant E-zine. De site zal dus in de loop van de tijd nog worden aangepast en uitgebreid. Op site treft u ook een gastenboek aan. Wij nodigen u uit uw reactie, opmerkingen, tips, aanvullingen, e.d. daarin te ‘schrijven’.

Mogelijkheden op de site

AMEN 34 - Keyboard met bril Als u AMEN Online opzoekt, zult u zien, dat de site is opgebouwd uit een ‘open’ en ‘gesloten’ gedeelte. Het ‘open’ gedeelte is toegankelijk voor iedereen. Uiteraard is hier genoeg informatie te vinden over wat AMEN is en de boodschap die we graag uit willen dragen. De site wordt zeer frequent ge-update, zodat een bezoekje altijd de moeite waard is! Bovendien kan men zich –gratis – abonneren op de AMEN-Nieuwsbrief. Via deze E-mailservice ontvangt men dan wekelijks een E-mail met allerlei berichtgeving over de AMEN-site, internet-info, tips, en evt. andere (actuele of opmerkelijke) zaken. Deze service gaat DV in de eerste week van maart van start.
Wij hopen op deze manier veel mensen via het web te bereiken en hen uit te nodigen een abonnement op AMEN te nemen.

Daarnaast is er een gedeelte, dat uitsluitend toegankelijk is voor abonnees van het blad AMEN. Om daar in te kunnen moet men zich dus eerst abonneren op het blad. Men ontvangt dan een ‘login’ en kan samen met een ‘password’ toegang krijgen tot de hele site.

Uiteraard biedt AMEN Online u als lezer(es) en abonnee van het blad meer voordelen. Zoals gezegd krijgt u toegang tot de hele site.

  • Dat betekent o.a., dat de artikelen van de nieuwste AMEN volledig te lezen zijn en evt. te downloaden. Aangezien internet meer (en goedkopere) mogelijkheden biedt kunnen artikelen eventueel worden uitgebreid met foto-, tekst-, en geluidsmateriaal...
  • Als een artikel uit twee delen bestaat kunnen we – als de tekst voorhanden is - het volgende deel al op de site plaatsen, zodat u daar geen twee maanden op hoeft te wachten. (Zie bijvoorbeeld in dit nummer het artikel op pagina 8 en 9).
  • Het is de bedoeling alle artikelen vanaf nummer 1 in het AMEN-archief te plaatsen, zodat er een schat aan materiaal beschikbaar komt. Ook die kunt u dan nog lezen en downloaden.
  • Ook komt er een pagina met links (nederlands- en engelstalig) naar andere, interessante sites en artikelen, Bijbelstudiemateriaal, e.d. Hier kunt u wellicht ook uw eigen artikel plaatsen.
  • Het ligt in de bedoeling t.z.t. een forum te openen, waarop u uw mening, reactie, stelling, etc. kwijt kunt en zo ‘in gesprek’ kunt komen met andere AMEN-lezers.

Kortom: genoeg mogelijkheden om aan de (snel)weg te timmeren met AMEN.

Combinatie blad – internet

Zoals u ziet gaan wij in deze opzet uit van een combinatie tussen het blad en de site. Wij denken dat beide elkaar mooi kunnen aanvullen. Beide hebben hun eigen sfeer en uitstraling. Niemand gaat met z’n computer gezellig in een luie stoel zitten om eens een paar artikelen te lezen. Daarom AMEN Magazine. Internet is echter actueler, veelzijdiger, geeft meer communicatiemogelijkheden, etc. Vandaar AMEN Online. Voor de redactie betekent dat uiteraard ook een andere werkwijze. We zullen steeds proberen de combinatie tussen blad en site gestalte te geven.

Vertel het je vrienden...

Het spreekt vanzelf, dat we graag bekendheid willen geven aan deze ontwikkelingen. Daarom vragen wij uw medewerking. Als u online bent stuur uw familie, vrienden en bekenden dan een mailtje en nodig hen uit een kijkje te nemen op de website van AMEN. Leuke tekst nodig? Kijk op de homepage van AMEN Online en klik op vertel het aan je vrienden . U kunt AMEN ook kwijt in chat-boxen, op prikborden en noem maar op. Hoe meer mensen het weten, des te beter!

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'