Rusland onderzoekt Amerikaanse maanlandingen

Rusland onderzoekt Amerikaanse maanlandingen

Op 20 juli 1969 zette de eerste mens voet op de maan, althans dat leert de officiële geschiedenis. Al jarenlang zijn er twijfels geuit of dat wel echt gebeurd is.

Geschiedenis
In de jaren daarvoor had de Sovjet-Unie als eerste een satelliet om de aarde, mensen in de ruimte, foto's van de achterzijde van de maan, een lander op de maan en een satelliet om de maan. In 1968 werd duidelijk dat Amerika als eerste een man op de maan zou hebben.
Tussen juli 1969 en december 1972 heeft de NASA in het kader van Project Apollo zes bemande vluchten uitgevoerd zodat er in totaal twaalf mannen op de maan geweest zijn. Nadien zijn er geen bemande maanlandingen meer geweest. Waarom niet is onduidelijk.
Toenmalig president George W. Bush maakte op 17 december 2005 in een persconferentie op het hoofdgebouw van de NASA grootse plannen bekend voor een permanent bewoonde maanbasis. De president van de Verenigde Staten zei uiterlijk in 2013 een bemand ruimtestation te willen hebben. Als het ISS af is, zouden de eerste mensen naar de Maan moeten gaan om er een station te bouwen. De plannen van Bush zijn echter weer door de regering van president Barack Obama in de ijskast gezet. Naar verluidt zou de NASA van plan zijn tegen 2018 weer serieus te beginnen met maanvluchten. Dat zou dan moeten gebeuren middels het Orion-programma, NASA’s nieuwste ruimtevaartuig en opvolger van de Space Shuttle.

Onderzoek
Rusland heeft nu aangekondigd dat het onderzoek gaat doen naar de Amerikaanse maanlandingen. In een opiniestuk dat in de Russische krant Izvestia verscheen, schrijft Vladimir Markin, een woordvoerder van de overheid, dat een dergelijk onderzoek nieuwe inzichten in de historische ruimtereizen kan verschaffen.
Markin zou de verdwijning van de originele beelden van de maanlanding in 1969 willen onderzoeken en de verblijfplaats van de moon rock, die terug naar de aarde werd gebracht, willen achterhalen.
Markin wil de verdwijning van de oorspronkelijke beelden van de maanlanding in 1969 onderzoeken en ook is hij erop gebrand de verblijfplaats van de 400 kilogram maanstenen, die tussen 1969 en 1972 mee terug zijn gebracht naar de aarde, te achterhalen.
“We beweren niet dat ze niet naar de maan gevlogen zijn en er gewoon een film over maakten, maar al deze wetenschappelijke en culturele artefacten zijn deel van de erfenis van de mensheid en hun spoorloze verdwijning is een gezamenlijk verlies. We willen met het onderzoek achterhalen wat er is gebeurd,” schreef Markin.

Opnames gewist
Het is onwaarschijnlijk dat NASA wakker zal liggen van het onderzoek. In 2009 gaf de organisatie zelf al toe dat het de originele opnames van de eerste maanlanding had gewist tezamen met 200.000 andere tapes. NASA heeft echter herstelde kopieën gemaakt van de landing met opnames van andere bronnen zoals CBS News. De organisatie zegt dat de herstelde opnames van een betere kwaliteit zijn dan degene die oorspronkelijk verdwenen.
Bron: metrotime.be

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'