Arabische lente naar de knoppen!

Arabische lente naar de knoppen!

Het is kenmerkend voor de lente: de natuur ontwaakt uit de winterslaap, nieuw leven kondigt zich aan, bomen, planten, bloemen in knop… klaar om uit te spruiten op weg naar zomerse bloei.

Willem Kloos (1859-1938) dichtte destijds:

Dit is het eerste couplet van een ontroerend gedicht van Kloos over een gebroken liefde. Klik hier en lees (en luister naar) dit gedicht.

Hoezeer zijn deze oude woorden van toepassing op de ontwikkelingen in Arabische landen. Mensen wat was er een optimisme toen de revolutie om zich heen greep. Democratisering van het Arabische continent. Haast te mooi om waar te zijn. En dat blijkt nu ook wel.
Een jaar geleden schreven we al (AMEN 99) dat het een groot misverstand is te denken dat democratie gelijk staat aan gerechtigheid.
In de meeste Arabische landen zijn op ´democratische´ wijze moslimfundamentalisten aan de macht gekomen met alle gevolgen van dien.

Christenen

Van diverse kanten komen berichten dat christenen bedolven worden onder moslimhaat. Een land als Egypte bijvoorbeeld waar christenen onder het regime van Mubarak nog een tamelijk rustig bestaan hadden, komen steeds meer berichten van bedreiging, intimidatie en nog veel erger. Hetzelfde geldt voor andere ´bevrijde´ landen.
Het Gatestone Institute berichtte onlangs dat hetze tegen christenen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika steeds erger en brutaler wordt. U hebt zelf in het nieuws kunnen vernemen over recente gebeurtenissen in Indonesië (het grootste moslimland!), Nigeria en Pakistan.
Volgens de organisatie Open Doors worden momenteel rond 100 miljoen christenen vervolgd en honderden per dag (!) gedood. De website van Open Doors laat zien dat in de top 50 van landen waar christenen bruut vervolgd worden er maar liefst 42 moslimstaten zijn. De overige acht zijn communistisch.
De ons welbekende Ayaan Hirsi Ali - zelf geen christen - schreef in Newsweek een artikel met de veelzeggende titel ´The War On Christians´ (De oorlog tegen christenen).

Westen

Op een enkele uitzondering na wordt er in het Westen nauwelijks geprotesteerd tegen dit almaar toenemende geweld tegen christenen (en Joden) . Integendeel, vanuit het vrije Westen - Amerika voorop - worden radicalen zoals de Moslim Broederschap in Egypte (financieel) ondersteund. Op 14 augustus j.l. sprak een Egyptische imam op tv een fatwa (doodstraf) uit over ieder die tegen de nieuwe president Morsi demonstreert. Westerse bondgenoot Saoedi-Arabië heeft plannen om middels nieuwe wetgeving kritiek op de islam via internet zwaar te bestraffen, in geval van ´godslastering´ zelfs de doodstraf.
Vijf congresleden in de VS hebben inmiddels een onderzoek geëist naar de infiltratie van de Moslim Broederschap in de regering van Obama, van wie door sommigen gezegd wordt dat hij zelf een moslim is. Congreslid André Carson zei dat innovatie van het onderwijs onmogelijk is zonder te kijken naar het model van de madrassa´s (koranscholen), waar de Koran de het uitgangspunt vormt. Dichterbij schreef de Belgische krant De Morgen op 21 augustus j.l. dat in België een tiental scholen wordt gefinancierd door Saoedi-Arabië ´waar de leerkrachten de Arabische taal en een radicale vorm van de islamitische godsdienst onderwijzen´.
En Duitse autoriteiten hebben officieel bevestigd dat zij Duitstalige internetsites zullen observeren, die zich kritisch bezighouden met islamitische immigratie en de islamisering van Europa.

Kortom: we kunnen slechts wenen om bloemen, in de knop gebroken. De Arabische lente heeft niets tot bloei gebracht dan alleen strijd, moord en doodslag. Geen liefde die is ontloken, maar haat.
Gelukkig geldt ook voor deze dingen, dat niets in deze wereld blijvend is. Alles, hoe afschuwelijk ook, zal eenmaal voorbij gaan!
Allen Gods werk en Zijn beloften zullen blijven bestaan en worden vervuld. Ooit zal het lente worden… en hoe: ´Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde´.

Bronnen: opendoors.nl; realclearpolitics.com; gatestoneinstitute.org; demorgen.be

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'