Clinton of Trump?

Clinton of Trump?

Op het moment van het schrijven van dit artikel voor het blad was het nog geen 8 november geweest en moesten we er dus nog een vraagteken achter plaatsen. Verschijningsdatum van deze AMEN is 11 november, dus is het  nu bekend: Trump!

Volgens John W. Whitehead, consititutioneel advocaat, grondlegger en voorzitter van The Rutherford Insitute, maakt het ook niet veel uit wie er de komende tijd aan de macht is. Hij ziet de verkiezingen en aanstelling van de president(en) als een marionettenspel. Daarmee wordt de aandacht afgeleid van degenen die de werkelijke macht hebben, de schaduwregering (Deep State). Verborgen achter een hybride entiteit van publieke en private instituten beheerst de Schaduwregering het militaire apparaat, WallStreet en Silicon Valley en houdt het de Amerikaanse burgers vrijwel volledig onder controle. De situatie in Europa lijkt anders dan in de V.S. , maar dat is slechts schijn.

Die schaduwregering is niet te beïnvloeden door verkiezingen. Niet te veranderen door populistische bewegingen. Ze valt buiten de wet.
Deze Deep State vormt een grote bedreiging voor de vrijheid en vaart op eigen kompas, ongeacht wie er formeel aan de macht is.
Oud staflid van het Amerikaanse Congres, Mike Lofgren, omschrijft het als een mengsel van ationale veiligheid en wethandhaving-instanties: het departement van Defensie, het Staats Departement, Homeland Security, de CIA, Departement van Justitie, Financiën, the Department of Defense, the State Department, Homeland Security, the CIA, the Justice Department, the Treasury, the Executive Office van de President via de Nationale Veiligheidsraad, Foreign Intelligence Surveillance Court, een aantal essentiële rechtbanken, en leden van defensie en de inlichtingendiensten.
“De Deep State (schaduwregering) is zo diep ingegraven, zo goed beschermd door controlemechanismen, militaire macht, geld en de middelen die het heeft om elke tegenstand de kop in te drukken dat het haast onmogelijk is om een verandering te bewerkstelligen. Als er iets is wat de schaduwregering wil, dan is het dat de cashflow ononderbroken en de status quo gehandhaafd zal blijven. Binnen dit kader wordt een zekere mate van patstelling getolereerd. Gehakketak over culturele onderwerpen zijn een goede afleiding van waar het hen werkelijk om gaat.”, aldus Lofgren.

Whitehead: “Zolang de overheidsfunctionarissen gekozen en niet gekozen, de ruimte hebben om zich niet aan de grondwet en de rechter te hoeven houden en zich kunnen onttrekken aan het oordeel van de burger, dan blijft deze dreiging van het afnemen van onze vrijheid – door de schaduwregering- onaangetast.”

Lees meer over de programma’s die geregisseerd worden door schaduwregering: binnenlandse bewaking, wereldwijde spionage, Patriot Act, SWAT-teams, binnenlands gebruik van drones, de ‘eeuwige oorlogvoering’ van het Militair Industrieel Complex, etc. op cooperatiedevrijemedia.nl.

Video
Ex-CIA agent luidt noodklok over schaduwregering

Kevin Shipp is voormalig CIA-officier en hij luidt de klok op een indringende manier. Hij heeft aan veel ontberingen blootgestaan vanwege zijn moed, maar hij strijdt onvermoeibaar voort zolang het nodig is. En het is nodig als je (ook nu weer) naar hem luistert.
Op video (41 min. - Ned. ondertiteling) doet hij zijn verhaal uit de doeken. Zeer de moeite waard om te bekijken, te delen en om met zijn woorden te spreken: ‘op te staan tegen een tirannieke overheid’ die we allemaal in het Westen inmiddels wel hebben kunnen ontdekken.
Zijn slotzin: “Als het volk hun regering vreest, dan is er sprake van tirannie. Wanneer de regering de bevolking vreest, is er vrijheid”.
Bron: irmaschiffers2014.wordpress.com

Meer

* De beerput rondom de Clinton’s is momenteel met de dag verder aan het openbarsten. De informatie is zo schokkend, dat het nauwelijks te bevatten is. Lees hier meer over Hillary-gate.

* Hieronder een interview met Prof. Karel van Wolferen (journalist en Emeritus Hoogleraar Vergelijking Politieke en Economische Instituties aan de UVA . Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: ‘The Enigma of Japanese Power’ en ‘George W. Bush and the destruction of world order’).

In dit gesprek wordt ingegaan op de consequenties van het te verwachte internationale politieke beleid van Trump. Is Europa door het oog van de naald gekropen met deze uitslag? Was Clinton als president niet uiterst gevaarlijk voor de wereldvrede door haar banden met de Neocons, Wallstreet en het militair industrieel complex? En wat kunnen we verwachten van Trump met zijn aanval op het economische en politieke establishment binnen Amerika?

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'