Marina

Marina

Marina (23 jaar) studeerde in augustus 2000 af in de biologische medische wetenschappen. Ze kon direct goedbetaalde banen krijgen, maar die wees zij van de hand. Allang leefde bij haar de gedachte om samen met haar vriend Steven, een jaar van hun leven in praktische dienst van de Here Jezus te stellen.

Steven moest daarvoor zijn studie aan de TH Delft onderbreken. Hun ouders stonden achter hun verlangen om de Heer te dienen, hoewel Steven moest beloven na terugkomst zijn studie af te maken. In hun vrije tijd werkten ze hard om de girorekening zo hoog mogelijk te krijgen. Ze hadden zich aangesloten bij ‘Jeugd met een Opdracht’. Als je als zendeling in spé via deze organisatie uitgaat (outreach heet dat), moet je zelf de reiskosten bijeenbrengen. Er is veel geld voor nodig, want deze jongelui reizen de hele wereld af.1 De leiding bepaalt waar de jongelui heen gaan. Marina en Steven vertrokken in september 2000, naar Laz Vegas, voor twee maanden training. Daarna reisden ze voor evangelisatie naar Seattle. Als u dit leest hebben zij inmiddels geëvangeliseerd in Zuid-Korea en vanaf 1 januari 2001 deden zij dat op de Filippijnen.

God is zo groot dat ik daar steeds weer versteld van sta

Marina houdt haar ouders en vrienden op de hoogte hoe het gaat. Ik ben ook een van die vrienden en omdat zij zo enthousiast schrijft over het dienen van de Heer, laat ik u over mijn schouder een klein stukje uit haar brief meelezen.

Ik werk in de jeugdgevangenis van Seattle. Elke woensdagavond gaan we in groepen van twee naar een ‘cottage’ (hutje), waar 12 –18 kinderen verblijven. We spelen spelletjes en praten met hen. Omdat de gevangenis van de overheid is, is het niet toegestaan om over het geloof te praten. We waren dan ook erg blij toen de gevangenisdominee ons uitnodigde om een vrijdagavond te vullen met muziek en drama’s voor de kinderen. Op 10 november was het zover. We hadden veel gebeden en geoefend. Enkele leden van onze groep speelden niet mee, om op die avond voor ons te bidden. Er waren 27 kinderen tussen de 11 en 18 jaar. Zij zitten vast voor de ergste misdaden (moord, verkrachting, roof enz.). De meesten hebben nog nooit van God gehoord! Toch zijn het kinderen voor wie Jezus Zijn leven gaf. Zij hebben nooit een liefdevolle vader gekend, maar God wil ook voor hen een liefdevolle Vader zijn. De avond was een groot succes. Het was doodstil en iedereen was erg onder de indruk van wat er gedaan en verteld werd. Aan het einde van de avond kwamen 23 tieners naar voren om hun leven aan Jezus te geven; met hun verleden, pijn, verdriet en al hun frustraties. We baden met hen, eerst in een grote groep, waarin ze elk vertelden dat zij hun leven aan Hem wilden geven. Vervolgens baden we in kleinere groepjes voor hun persoonlijke dingen. Jezus is Degene die hun leven echt kan veranderen. We waren zo blij, want deze ‘kids’ gaan ervoor, maar nu met Hem!

Jenifer kwam naar mij toe om te bidden. Ze vertelde niet waarom ze opgesloten zit en ik wilde het ook niet weten. Ze had veel heimwee en vroeg of ik daarvoor wilde bidden. Voordat ik naar de gevangenis ging had ik mijn kleine engelse Bijbeltje meegenomen, eenvoudig geschreven en makkelijk te lezen. Toen ik bad met Jenifer wist ik dat God wilde dat ik haar dit Bijbeltje zou geven. Ze had geen Bijbel. Ik schreef voorin Filippenzen 4:6: “Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.” Ze had tranen in haar ogen toen ik het haar gaf. Ze kreeg nooit geschenkjes. Jenifer vroeg om haar te schrijven. In januari 2001 is ze vrijgekomen. Ze vroeg ook het adres van Jeugd met een Opdracht in Seattle, want ze wil een cursus volgen om Jezus beter te leren kennen. Dit is zomaar een van de dingen die ik meemaakte.

God is zo groot en goed dat ik daar steeds weer versteld van sta!

Groetjes van Marina, en bedankt dat jullie voor ons blijven bidden.”

Voetnoot

1 Steven heeft nog niet al zijn geld bijeen. Mocht u een klein bedrag voor deze student willen overmaken, kan dat op de girorekening van AMEN, met vermelding ‘Steven’. Vanwege hun verblijf in Zuid-Korea en de Filippijnen is het om veiligheidsredenen beter dat wij niet hun achternamen noemen.

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'