De familie Rockefeller

De familie Rockefeller

In de vorige AMEN schreven we iets over de familie Rothschild. Deze familie heeft met name de opkomst van de familie Rockefeller mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld door de grote subsidies voor olietransporten.

Transport

Uit documenten van het Amerikaanse handelsregister blijkt dat de Rothschilds al sinds 1896 zesennegentig procent van de Amerikaanse spoorwegen bezitten. Hierdoor werd het mogelijk om ook olie te kunnen transporteren. Toen John D. Rockefeller, een parttime ondernemer uit Cleveland, wilde uitbreiden, ontving hij van de Rothschilds via hun National City Bank of Cleveland de financiële ondersteuning die hij daarvoor nodig had. De Rockefellers moesten in ruil daarvoor hun olie via de spoorwegen van de Rothschilds transporteren. Een illegale overeenkomst zorgde ervoor dat de Rockefellers een toeslag ontvingen voor de hoeveelheid olie die ze per trein transporteerden. Door deze overeenkomst kon niemand met hen concurreren. Dit werd allemaal geregeld door Jacob Schiff van het bedrijf Kuhn & Loeb. Jacob Schiff was het brein achter de oprichting van het Rockefeller-imperium.

Imperium

Het kapitaal van de Rockefellers van meer dan vierhonderd miljard dollar wordt tot op heden, in opdracht van de feitelijke eigenaars, de Rothschilds, al tientallen jaren beheerd door Kuhn, Loeb & Co. In 1950 berichtte de New York Times op een van de binnenpagina’s dat L.L. Strauss, een partner bij Kuhn, Loeb & Co., tot financieel adviseur van de Rockefellers benoemd was. Hierdoor moesten alle investeringen door een partner van Kuhn, Loeb & Co. goedgekeurd en getekend worden. Zo is het van het begin af aan geweest, sinds oprichter Jacob Schiff.
Volgens het tijdschrift Fortune zag het Rockefeller-imperium er in 1985 in grote lijnen zo uit: Het vermogen van de Rockefellers was verdeeld over meer dan tweehonderd bedrijven. Dit aantal omvat onder meer zes van de grootste industriële ondernemingen in Amerika, zes van de grootste banken, vijf van de grootste verzekeringsmaatschappijen en drie van de grootste ondernemingen uit de andere bedrijfstakken. Het totale vermogen van deze twintig reuzen bedroeg vierhonderdzestig miljard dollar. Daarbij moet men ook nog eens de honderdtachtig andere bedrijven optellen.
De Rockefeller Stichting werd in 1913 in het leven geroepen om de controle van het olie-imperium van de familie te handhaven. Tegenwoordig is deze stichting de belangrijkste aandeelhouder van Exxon met 4,3 miljoen aandelen. Daarnaast heeft de stichting twee miljoen aandelen in het Standard Oil of California en driehonderdduizend aandelen in Mobil Oil. Andere, minder grote stichtingen van de Rockefellers hebben drie miljoen aandelen in Exxon, driehonderdduizend aandelen in Mobil Oil en vierhonderdduizend aandelen in Standard Oil of Ohio. Het totale vermogen van deze laatste groep van bedrijven waarvan de Rockefellers grootaandeelhouder zijn, bedraagt meer dan vijftig miljard dollar.

Politiek

Het zal voor een onderzoeker die zich intensief concentreert op de familie Rockefeller niet moeilijk zijn om aan te tonen dat deze immens rijke familie een belangrijke rol heeft gespeeld in de Amerikaanse politiek van de twintigste eeuw. De koers en de beslissingen van de Amerikaanse politiek zijn direct terug te voeren op de familie Rockefeller. De Rockefellers komen oorspronkelijk uit Spanje en zijn naar Amerika geëmigreerd. De meest bekende uit deze familie was de invloedrijke industrieel, financier en lid van de Round Table John Davidson Rockefeller. Hij gold als de rijkste man van zijn tijd. Voordat hij in de olie ging, was hij groothandelaar in verdovende middelen1.
Met een tomeloze en geraffineerde energie bouwde hij het Standard Oil Trust dat op het laatst negentig procent van de olieraffinaderijen in de Verenigde Staten bezat2.
John Davidson Rockefeller kocht ook het grondgebied Pocantico Hills in New York aan. Dit gebied is inmiddels het domicilie van meer dan honderd families met de naam Rockefeller. David Rockefeller een groot genie op het gebied van financiën, leidt sinds 1945 de Chase Manhattan Bank, de belangrijkste bank ter wereld. De macht van deze bank is zo groot dat hij regeringen tot stand brengt of vernietigt, oorlogen begint of beëindigt en ondernemingen van Rome tot Bangkok te gronde richt of laat floreren. Om kort te gaan: ze beschikt over grote directe invloed op de gehele mensheid. De Amerikaanse FBI en de CIA zijn altijd al een werktuig geweest van de Illuminati doordat de Rockefellers direct bij de oprichting van beide organisaties waren betrokken. Ook is de Council on Foreign Relations (CFR) in handen van deze familie (Bijlage 4: Rockefeller-imperium)3.

Occultisme

De uitbreiding en de propaganda van het occultisme is ook een van de doelen van de Illuminati! David Rockefeller maakt deel uit van het Lucifers Trust Management. In een boek van deze uitgeverij met de titel Externalisation of the Hierarchy, wordt ons verteld wie er over de aarde zal heersen... zijn naam is Lucifer. Over de spirituele wereld (Shambala) heerst Sanat (satan), de heer van de wereld4.
David Rockefeller zit ook in het Board of Cadence Industries, de uitgever van Marvel Comics; stripverhalen die de jeugd dichter bij het occulte moeten brengen.

Voetnoten

  1. De verkoop van verdovende middelen was in die tijd nog niet verboden.
  2. De ‘Trusts’ waren groepen van grote bedrijven die in dezelfde of complementaire producten gespecialiseerd waren. Ze vormden zeer machtige monopolie posities en waren marktleiders. Zakenlieden uit deze ‘Trusts’ stonden op zeer goede voet met leidende politici.
  3. Curtis B. Dall, Amerikas Kriegspolitik: Roosevelt und seine Hintermänner, Tübingen 1975, 279. Ook volgens Fritz Springmeier is het de CFR, dat in werkelijkheid de Verenigde Staten regeert (Be Wise as Serpents, Lincoln 1991, 454).
  4. Alice Bailey, Externalisation of the Hierarchy, New York 1982, 107.

Uit: ´De 13 satanische bloedlijnen ´ van Robin de Ruiter

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'