VS helpen Irak met herbouw Babylon

VS helpen Irak met herbouw Babylon

Het is door de Westerse media nauwelijks opgemerkt, maar het is belangrijk nieuws! De regering van Irak is druk doende met de bescherming van de archelogische overblijfselen van de oude stad Babylon. Dit ter voorbereiding van de bouw van een moderne stad. Het project dat destijds al is opgestart door Saddam Hoessein, is bedoeld om grote aantallen toeristen met belangstelling voor cultuur aan te trekken van over de hele wereld. Zij kunnen dan de glorie van de beroemdste stad van Mesopotamië bewonderen. Ondanks de crisis in Amerika draagt de regering van Obama uit het State Department budget 700.000 dollar bij aan dit ´ The Future of Babylon Project´.

´Officials hopen dat Babylon kan herleven en klaargemaakt kan worden voor een rijke toekomst van toerisme, met hulp van experts van het Wereld Natuur Fonds en de VS.anbassade´, aldus Reuters News Agency. ´Wij weten niet hoe lang het zal duren voordat toe
risten er terecht kunnen, zei Miriam Omran Musa, hoofd van een inspectieteam van de regering. ´Dat hangt van de beschikbare fondsen af. Ik hoop dat Babylon herboren wordt met een betere reputatie´.
In de afgelopen jaren hebben VS-troepen en geallieerde legers hun tanks en wapens geparkeerd op die historische plaats in Zuid-Irak. Zij gebruikten zand met daarin scherven uit oude tijden om hun zandzakken te vullen.

De Iraakse minister van Financiën Ali Abdul Ameer Allawi zei in 2006 al: ´Cultureel, archeologisch en religieus toerisme is een grote kans voor Irak. De herbouw van Babylon is een geweldig idee, zolang het maar niet ten koste gaat van de oude ruïnen zelf´.

Nu het (oorlogs)geweld in Irak wat lijkt te temperen, zal de Iraakse regering er alles aan doen om Babylon als prestige-object te herbouwen.
Autoriteiten zeggen dat herbouw en ontwikkeling van Babylon als de bakermat van de beschaving cruciaal is. ´Het is buitengewoon belangrijk. Als mensen zeggen dat deze regio aan de wieg van de beschaving staat, dan geldt dat zeker voor Babylon´ zegt Lisa Ackerman, vice-president van het WNF. ´Die oude cultuur heeft een enorme impact gehad op wat wij onze moderne beschaving noemen´.

Het biedt het door oorlogsgeweld gehavende Irak een geweldige kans om nu te gaan omstomen in de vaart der volkeren.

Dubai loopt leeg

Het goede leven in Dubai is voorbij. Expats die hun luxueuze levensstijl op de pof financierden, ontdekken nu dat het islamitische woestijnstaatje strenge schuldeiswetten heeft. De oplossing: een enkeltje Verweggistan.

Vliegveld staat vol achtergelaten Mercedessen van gevluchte expats

Het parkeerterrein van de het vliegveld in Dubai staat vol met achtergelaten auto's. Expats hebben de afgelopen maanden meer dan 3000 Mercedessen, Porsches en BMW's achtergelaten, schrijft de Times. Sommige auto-eigenaren steken excuusbriefjes voor hun schuldenaars onder hun ruitenwissers en in de meeste zitten de sleuteltjes nog in het contact.

De economische groei in Dubai trok expats uit alle windstreken aan. Meer dan 3,5 miljoen buitenlanders woonden in de Arabische groeiparel. Nu worden dagelijks 1500 visa ingetrokken en verlaten de Britten, Indiërs en Pakistanen het land met de staart tussen de benen, nádat ze hun creditcard tot de limiet hebben leeggetrokken.

Expats vluchten

De expats vluchten voor de banken, hun schuldeisers. Het islamitisch Dubai hanteert de sharia'a. Dat betekent harde straffen voor wie niet kan betalen; op het uitschrijven van een cheque die niet geïnd kan worden, staat al een gevangenisstraf. De enige manier om hieraan te ontkomen is het land verlaten.

De meeste Dubaise banken hebben namelijk geen filialen in India of Groot-Brittannië en zijn ook niet verbonden met financiële instellingen in die landen. Dat betekent dat schuldenaars niet teruggevonden kunnen worden. Hun auto zijn ze wel kwijt. Die worden bij veiling verkocht en de (magere) opbrengst gaat naar de banken.

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'