Net sluit zich om christelijk onderwijs

Net sluit zich om christelijk onderwijs

Langzaam maar zeker lijkt het net zich te sluiten om het christelijk onderwijs in ons land. Vanmorgen bericht het Nederlands Dagblad over de uitspraken die de ministers Ernst Hirsch Ballin (foto) en Marja van Bijsterveldt gisteren in de Tweede Kamer over het christelijke onderwijs deden.

Ze waren naar de Kamer geroepen naar aanleiding van, volgens Kamerleden, 'onduidelijk uitspraken van André Rouvoet'. Rouvoet had vragen gekregen over de kwestie van een Amsterdamse islamitische school.
De directeur van die school had gezegd dat een homoseksuele leerkracht waarschijnlijk niet zou worden aangenomen. De bewindslieden verklaarden gisteren: “Ook een homoseksuele relatie mag voor religieuze scholen geen reden zijn om docenten af te wijzen bij sollicitaties. Relaties vallen onder ´het enkele feit´ van de seksuele geaardheid, waarop niet mag worden gediscrimineerd.” Ook zonder al de nodige juridische kennis beseffen veel belijdende christenen dat hier het hart van de godsdienstvrijheid wordt geraakt. We worden gedwongen om toe te laten en te onderwijzen wat lijnrecht ingaat tegen de wil van God.

Uitholling van binnen

Het Nederlands Dagblad maakt verder melding van de uitkomsten van een onderzoek dat werd verricht door de Besturenraad, de koepel van het protestants christelijk onderwijs. Iets meer dan de helft van de directeuren van christelijk middelbare scholen vindt dat de overheid het accepteren van homoseksuele leerkrachten mag opleggen. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat het christelijk onderwijs ook van binnenuit ernstig is uitgehold. De besturenraad is zelf altijd tegen het opleggen van deze regels geweest. Ook nu vind ze dat de scholen zich kritischer tegen de overheid zouden moeten opstellen. “Ze zouden best iets eigenzinniger en ongehoorzamer mogen zijn”.

Oppergod

Ondertussen gaat de niet aflatende lobby van de homobeweging door. Na de afschaffing van God moet er toch ergens een instantie zijn die uitmaakt wat goed en kwaad is. Daarvoor moet je nu bij het COC zijn. Met oppergod Boris Dittrich. We zijn benieuwd hoe genadig deze god zal blijken te zijn voor andersdenkenden.
Christelijke scholen heten niet toevallig 'School met de Bijbel'. Toen in de negentiende eeuw de grond voor het christelijk onderwijs werd gelegd, waren er ook veel liberaal denkenden die vonden dat dat christelijke wel mooi was, maar dat je het niet moest overdrijven. Het moest gewoon aansluiten bij de verlichte ideeën van die tijd. De grondleggers van de christelijke school dachten daar ander over. Zij vonden dat het onderwijs moest aansluiten bij wat de Bijbel leert. Vandaar de naam 'School met de Bijbel'. En nu gaat het weer precies om hetzelfde. Scholen met of zonder Bijbel. De Bijbel blijft een lastig boek.

Krijn de Jong
Krijn de Jong is stafmedewerker bijzondere projecten bij stichting Tot Heil des Volks.
Bron: www.habakuk.nu

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Uit het hart

In korte stukjes beschrijft de auteur - meestal naar aanleiding van een bepaalde ervaring, een nieuwsberichtje of zo maar wat gemijmer - kernachtig hoe we als gelovigen in een steeds veranderende wereld kunnen standhouden. Daarbij schiet hij niet in de verdediging, maar legt hij de link juist naar hoe je er ook mee om kunt gaan; vanuit het geloof namelijk en vanuit de rijkdom die we in Christus hebben ontvangen. Zo wordt onze blik van het aardse afgewend en gericht op het hemelse, of eigenlijk: de Hemelse Vader.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Uit het hart'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'