Net sluit zich om christelijk onderwijs

Net sluit zich om christelijk onderwijs

Langzaam maar zeker lijkt het net zich te sluiten om het christelijk onderwijs in ons land. Vanmorgen bericht het Nederlands Dagblad over de uitspraken die de ministers Ernst Hirsch Ballin (foto) en Marja van Bijsterveldt gisteren in de Tweede Kamer over het christelijke onderwijs deden.

Ze waren naar de Kamer geroepen naar aanleiding van, volgens Kamerleden, 'onduidelijk uitspraken van André Rouvoet'. Rouvoet had vragen gekregen over de kwestie van een Amsterdamse islamitische school.
De directeur van die school had gezegd dat een homoseksuele leerkracht waarschijnlijk niet zou worden aangenomen. De bewindslieden verklaarden gisteren: “Ook een homoseksuele relatie mag voor religieuze scholen geen reden zijn om docenten af te wijzen bij sollicitaties. Relaties vallen onder ´het enkele feit´ van de seksuele geaardheid, waarop niet mag worden gediscrimineerd.” Ook zonder al de nodige juridische kennis beseffen veel belijdende christenen dat hier het hart van de godsdienstvrijheid wordt geraakt. We worden gedwongen om toe te laten en te onderwijzen wat lijnrecht ingaat tegen de wil van God.

Uitholling van binnen

Het Nederlands Dagblad maakt verder melding van de uitkomsten van een onderzoek dat werd verricht door de Besturenraad, de koepel van het protestants christelijk onderwijs. Iets meer dan de helft van de directeuren van christelijk middelbare scholen vindt dat de overheid het accepteren van homoseksuele leerkrachten mag opleggen. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat het christelijk onderwijs ook van binnenuit ernstig is uitgehold. De besturenraad is zelf altijd tegen het opleggen van deze regels geweest. Ook nu vind ze dat de scholen zich kritischer tegen de overheid zouden moeten opstellen. “Ze zouden best iets eigenzinniger en ongehoorzamer mogen zijn”.

Oppergod

Ondertussen gaat de niet aflatende lobby van de homobeweging door. Na de afschaffing van God moet er toch ergens een instantie zijn die uitmaakt wat goed en kwaad is. Daarvoor moet je nu bij het COC zijn. Met oppergod Boris Dittrich. We zijn benieuwd hoe genadig deze god zal blijken te zijn voor andersdenkenden.
Christelijke scholen heten niet toevallig 'School met de Bijbel'. Toen in de negentiende eeuw de grond voor het christelijk onderwijs werd gelegd, waren er ook veel liberaal denkenden die vonden dat dat christelijke wel mooi was, maar dat je het niet moest overdrijven. Het moest gewoon aansluiten bij de verlichte ideeën van die tijd. De grondleggers van de christelijke school dachten daar ander over. Zij vonden dat het onderwijs moest aansluiten bij wat de Bijbel leert. Vandaar de naam 'School met de Bijbel'. En nu gaat het weer precies om hetzelfde. Scholen met of zonder Bijbel. De Bijbel blijft een lastig boek.

Krijn de Jong
Krijn de Jong is stafmedewerker bijzondere projecten bij stichting Tot Heil des Volks.
Bron: www.habakuk.nu

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Wat is wijsheid?

Er is in heden en verleden al heel veel over wijsheid nagedacht. In dit boekje richten we ons op de wijsheid die in de Bijbel, Gods Woord, aan de orde komt. Het bezig zijn met - ja, liefhebben van - wijsheid is het hoofdthema van de filosofie. Dit woord (filosofie) komt slechts eenmaal in de Bijbel voor en wel in waarschuwende zin: "Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus" (Kol. 2:8). Het is juist beter je te richten op Christus Zelf "in Wie al de schatten van de wijsheid en van de kennis verborgen zijn" (Kol. 2:3).

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Wat is wijsheid?'

Het Getuigenis van de Sterren - 3e druk

Dit is een opmerkelijk boek! Het geeft een schitterende uiteenzetting van Bijbelse waarheden aan de hand van de sterren en de sterrenbeelden. Daar waar door astrologie en horoscopen een sluier is komen te liggen over de werkelijke betekenis van deze hemellichamen, gaat dit boek uit van het heldere feit dat God de Schepper ervan is!

We zijn blij met de verschijning van deze derde druk. De eerste druk verscheen in 1999 als vertaling van de Engelse uitgave The Witness of the Stars, die stamt uit 1893. Dit boek is een standaardwerk dat als basis is gebruikt voor vele later verschenen boeken over de sterren(beelden).
Een mooi boek om erbij te hebben tijdens je vakantie, wanneer je op een heldere avond de sterrenhemel bekijkt! "De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk Zijner handen ..." (Ps. 19:2; N.B.G.-'51-vertaling).

Meer info & bestellen 'Het Getuigenis van de Sterren'