Diverse berichten

Diverse berichten

Christenen met homoboot in Amsterdamse Canal Parade

In de Canal Parade vaart deze zomer waarschijnlijk een christelijke homoboot mee. Koepelvereniging Landelijk Koördinatiepunt Kerk en Homoseksualiteit (LKP) heeft haar aangesloten organisaties laten weten op 2 augustus mee te willen varen. Dat zegt vicevoorzitter Gea Zijlstra woensdag. Het centrale thema van de Gay Pride is dit jaar religie.

De LKP stuurt een aantal maal per jaar een nieuwsbrief naar de aangesloten groepen, zoals de werkgroep Homoseksualiteit, Ambt en Kerk en het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores. Het is nog onbekend wie mee wil doen met het initiatief.

COC Nederland is blij met het voorstel. ''Het LKP is nauw aan het COC verbonden. We juichen het plan zeker toe'', zegt een woordvoerder. ''Het is een goede manier om te laten zien dat homoseksualiteit en het geloof niet tegenover elkaar hoeven te staan, maar juist samen kunnen gaan.''

RefoAnders, een andere christelijke organisatie voor homoseksuelen, is minder enthousiast. ''Wij zien homoseksualiteit in de eerste plaats als een gebrokenheid als gevolg van de zondeval. Je mag best jezelf zijn, maar je moet er niet trots op zijn tijdens zo'n Pride. Dan klopt je verhaal niet meer'', stelt een woordvoerder.

In Amsterdam vindt van 29 juli tot en met 3 augustus het Amsterdam Pride weekend plaats. De Canal Parade wordt voor de dertiende keer gehouden. De boten varen door de Prinsengracht en de Amstel.

Bron: Nieuws.nl

'VS voeren aantal geheime operaties in Iran op'

29 juni 2008 - De Amerikaanse regering heeft sinds eind vorig jaar het aantal geheime operaties tegen het regime in Iran flink opgevoerd. Dat meldde The New Yorker zondag.

Leiders in het Congres zouden hebben ingestemd met de escalatie die als doel heeft het religieuze leiderschap van Iran te ondermijnen, aldus het tijdschrift.
Voor de operatie zou president George Bush tot 400 miljoen dollar (254 miljoen euro) willen vrijmaken. Dat geld zou worden gebruikt voor steun aan onder meer oppositiegroepen en de Arabische minderheid in het zuidwesten van Iran. Ook wordt het ingezet om informatie te verzamelen over het Iraanse nucleaire programma.

Leger

De auteur Seymour Hersh baseert zich op bronnen binnen het leger, het Congres en de inlichtingendiensten. De plannen staan in een zogeheten Presidential Finding, een zeer geheim document dat moet worden opgesteld als er clandestiene operaties worden begonnen. Bovendien dienen de leiders van de Democraten en Republikeinen in het Congres van de illegale acties op de hoogte te worden gebracht.

Volgens Hersh staan niet alle activiteiten die nu plaatsvinden in het presidentiële document en een aantal leiders in het Congres zou twijfelen aan het karakter van de acties. Pikant is dat leiders van de Democraten instemden met Bush, terwijl hun presidentskandiaat Barack Obama steeds heeft gezegd voor overleg en diplomatie te zijn.

Kernbom

In het verleden hebben de Amerikanen al geheime operaties uitgevoerd op Iraans grondgebied. Zo werden onder anderen leden van de Revolutionaire Garde opgepakt en overgebracht voor verhoor naar Irak, maar de acties zijn nu veel groter en omvangrijker. De VS beschuldigen Teheran ervan milities in Irak te steunen en in het geheim te werken aan een kernbom.

Seymour Hersh bracht in 2004 als eerste het nieuws naar buiten over het misbruik van Iraakse gevangenen door Amerikaanse militairen in de Abu Ghraib-gevangenis. In 1968 meldde hij als eerste het bloedbad van My Lai. In dit Vietnamees dorp slachtten Amerikaanse militairen honderden burgers onder wie vrouwen en kinderen af.

Bron: Nu.nl

Iran waarschuwt Israël voor aanval

Iran dreigt met raketaanvallen. De verbale oorlog tussen Iran en Israël blijft gewoon doorgaan.

Raketten

Nu heeft de chef van de Iraanse elitetroepen Israël gewaarschuwd de Iraanse nucleaire installaties niet aan te vallen. Als dat gebeurt, zal Iran niet schromen raketten op Israël af te sturen. Bovendien zullen er controles komen op de vele olietankers in de Perzische Golf. Dat zou de olieprijs in de wereld nog meer omhoogstuwen.

Legeroefening

Irans dreigement is een reactie op een grote Israëlische legeractie, waarin eventuele aanvallen op de nucleaire installaties in Iran werden geoefend.

Vernietiging

De voormalige Israëlische minister van Defensie, Ben-Eliezer, zei deze week dat Iran 'wordt vernietigd' als het Israël aanvalt. Ben-Eliezer, die nu minister van Infrastructuur is, voegde eraan toe dat Israël niet van plan is Iran aan te vallen.

Kernprogramma

Ondanks sancties van de Verenigde Naties gaat Teheran door met zijn nucleaire programmma. De Europese Unie besloot deze week Iran nieuwe sancties op te leggen, omdat het land het kernprogamma niet stopzet. Het Westen verdenkt Iran ervan dat het kernwapens maakt. Teheran zegt dat het verrijken van uranium is bedoeld om energie op te wekken.

Bron: RTLnieuws.nl

'Financiële wereld aan vooravond meltdown'

28 juni 2008 - De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis maakte onlangs bekend zich met 8 miljard euro te versterken. Dat is hard nodig, meent Fortis-voorzitter Maurice Lippens. Hij verwacht namelijk dat de Amerikaanse financiële markten binnen enkele dagen tot weken compleet instorten.

"We zijn op het nippertje gereed. Het gaat in de Verenigde Staten veel slechter dan gedacht", aldus Lippens. Hij baseert zich op gesprekken met bankiers. Voor 6000 Amerikaanse banken die weinig dekking hebben zal een faillissement onvermijdelijk zijn, zo verwacht Fortis. "Maar ook Citigroup, General Motors, er begint een complete meltdown in de VS."

"Twee maanden geleden wisten we niet dat het zó slecht gaat in Amerika. En het zal nog veel slechter gaan", zegt Lippens. "We hebben een dikke matras nodig om de komende achttien maanden door te komen wanneer we ABN Amro kunnen inbrengen." Fortis nam vorig jaar samen met de Royal Bank of Scotland en Banco Santander de Nederlandse bank ABN Amro over.

Vooral in België heerst grote onrust omtrent Fortis. Twee maanden terug meldde topman Jean-Paul Vorton nog dat Fortis geen extra kapitaal aan hoefde te trekken. Veel van onze zuiderburen beleggen in hét volksaandeel bij uitstek op de Belgische beurs. Anderhalf jaar geleden betaalde je voor een aandeel Fortis drie keer zo veel als nu. De Belgen eisen dan ook het aftreden van de topman. Die kreeg het afgelopen jaar een bonus van 2,5 miljoen euro, maar weigert dat bedrag terug te storten. "Wat ik met mijn geld doe, is mijn zaak", meent Vorton.

Bron: Fok.nl / De Financiële Telegraaf

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'