Aanklacht tegen paus Franciscus

Aanklacht tegen paus Franciscus

Carlo Maria Vigano, aartsbisschop van Ulpiana en voormalig apostolisch nuntius, heeft een mokerslag toegediend aan paus Franciscus ofwel Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936).

Op 19 december j.l. publiceerde Corrispondenza romana een vier pagina’s lange aanklacht van de moedige bisschop Vigano, die ondergedoken moet leven uit angst voor de woede van Bergoglio.

Afbraak
In zijn brief klaagt hij in detail het wanbeleid en de spirituele afbraakpolitiek aan, waarin deze paus de Kerk stort. Dit is geen wanhoopskreet, het is een frontale aanval op een despoot die de Kerk in de vernietiging stort. Vigano (foto) zegt in die aanklacht o.a. het volgende: “Er gaat geen dag voorbij of Bergoglio breekt weer een steen af van de Zetel van Petrus. Hij gebruikt en misbruikt het opperste gezag, niet om te getuigen, maar om te loochenen; niet om in het geloof te bevestigen, maar om te misleiden; niet om eenheid te brengen, maar om verdeeldheid te zaaien; niet om op te bouwen, maar om af te breken (…) Zes jaar lang reeds, worden wij vergiftigd door een vals magisterium (= leergezag-red.), een soort synthese van alle foutieve conciliaire ideeën en post-conciliaire misvattingen die zich op giftige wijze verspreid hebben, zonder dat de meesten van ons dit bemerkten.”

Bedrog
Vigano schaart de huidige paus onder de huichelaars: “Als meesters in het bedrog en experts in de kunst van het misleiden, proberen zij om te doen aanvaarden wat dubbelzinnig is, door steeds eerst de onschadelijke kant voor te stellen, die als paspoort zal dienen om daarna de gevaarlijke kant ingang te doen vinden, die in het begin verborgen werd gehouden. Zo wordt de leugen, die hardnekkig en obsessioneel herhaald wordt, uiteindelijk door de meerderheid als waarheid aanvaard.”

De voormalige nuntius roept op om zich strijdbaar op te stellen: “Wij willen blijven getuigen van het eeuwige geloof van de Kerk tegenover het gebulder van het Kwaad die haar belegert.” (Bron: Katholiekforum.net)

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'