Sores met Soros

Sores met Soros

Een naam die de laatste tijd geregeld naar voren komt als het gaat om de vele anti-Trump protesten in Amerika is die van George Soros, een Hongaars-Amerikaanse miljardair.

George Soros werd geboren als György Schwartz in Boedapest op 12 augustus 1930 en is van Joods-Hongaarse afkomst. Zijn geld verdiende hij met zijn werk als effectenhandelaar en diverse hedgefondsen. Daarnaast speculeerde hij in 1992 met zoveel geld tegen het Britse pond dat de overheid het pond moest devalueren. Soros hield daar ongeveer een miljard dollar aan over. 

Filantroop
Soros staat bekend als filantroop. Als hij geld doneert via zijn Open Society Foundations laat hij zich leiden door zijn ideologie. Zo is hij pro-Europa, pro-democratie en anti-corruptie. Daarnaast onderhoudt hij warme banden met de Democratische partij in de Verenigde Staten. In 2003 gaf hij al aan dat hij zijn hele vermogen zou gebruiken om te voorkomen dat George Bush aan de macht zou komen. Veel later stortte hij een flink bedrag in de verkiezingskas van Barack Obama. Bron: AD.nl 

Links geweld
Overal waar links geweld uitbreekt, vind je de vingerafdrukken van George Soros. De radicaal-linkse multimiljardair (geschat vermogen: $ 24,9 miljard) steunt vele honderden linkse en progressieve organisaties (ziehier de lijst).
Ook steunde hij Hillary Clinton in de aanloop naar de verkiezingen en daarna linkse actiegroepen die in opstand komen tegen Trump en zijn regering. Er komen steeds meer bewijzen dat hij via zijn organisaties ook supporter is van (vooral linkse) actiegroepen zoals Moveon.Org, Black Lives Matter e.v.a.
Sinds de gebeurtenissen in Charlottesville wordt er in de media veel gesproken over de zogenaamde ‘Antifa’, een groep die ook min Nederland actief is en zich verzet tegen nazisme en rechtsextremisme en daarbij net als hun opponenten geweld niet schuwt. Ook hier duikt de naam van Soros steeds meer op. Er zijn videos op internet waarin protesterende en rellende activisten zeggen via via betaald te worden door Soros!

Oekraïne
Op 2 juni 2014 verklaarde Soros dat hij medeverantwoordelijk is voor het omverwerpen van de regering van Viktor Yanukovich in Oekraïne. Veel van de demonstranten tijdens de zogenaamde Euromaidan maakten deel uit van NGO’s die gefinancierd worden door de miljardair. Ook onderhoudt Soros banden met de nieuwe Oekraïense president Petro Poroshenko. Niet verwonderlijk dat hij ook de ‘Ja-campagne’ voor het Oekraïnereferendum sponsorde! 

Nieuwe Wereld Orde
Met de vele miljarden die Soros verdiende heeft hij onder andere abortus gepromoot, het atheïsme, de legalisering van drugs, euthanasie, het feminisme, globalisering, het homohuwelijk en andere radicale ontwikkelingen. Dit alles in het kader van de creatie van een nieuwe wereld orde (NWO).
Als NWO-promotor beschouwen velen George Soros als een gevaarlijk individu. Zij wijzen erop dat de multimiljardair connecties heeft binnen de hoogste kringen van de wereldpolitiek. Soros gebruikt zijn fortuin om de wereld om te vormen naar progressief model. Landen die tegenstribbelen kunnen rekenen op grootschalige demonstraties, een aanval op hun economie of in het ergste geval een machtsovername. “Kwade tongen beweren dat hij achter iedere opstand en staatsgreep in de wereld zit”, aldus een artikel in Trouw (4 april 2017).

Vluchtelingen in de EU
De Hongaarse premier Viktor Orban heeft hoogst ongebruikelijk de publiciteit opgezocht met zijn opmerkingen over de miljardair en één van de NWO-leiders George Soros. Hij beschuldigt Soros van lidmaatschap van een groep ‘activisten’, die probeert de Europese landen te ondermijnen, door vluchtelingen te prikkelen, de reis naar de ‘rijke Europese landen’ te gaan maken, vanuit het Midden Oosten.
Tijdens een bezoek aan een cultureel festival in Baile Tusnad (Roemenië) zei Orban: “De EU-leiders en de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros willen een nieuw, gemengd en gemoslimiseerd Europa.” Hij verzekerde zijn gehoor samen met andere Centraal-Europese landen de moslimimmigratie te zullen blokkeren, “omdat deze immigranten de culturele identiteit van het land zullen veranderen en Hongarije onder zijn leiderschap een plek zal blijven waar West-Europese christenen altijd in veiligheid zullen zijn.”  

We zullen de naam Soros ongetwijfeld nog vaker tegenkomen. Wordt dus vervolgd!

Meer info via deze links:

Journalist (33) die over Soros wilde publiceren plotseling dood.

http://www.stopdebankiers.com/george-soros-de-man-achter-de-vluchtelingen-en-de-eu/

http://www.gewoon-nieuws.nl/2016/11/george-soros-en-hillary-clinton-proberen-vs-verder-te-ontwrichten/

http://www.snopes.com/tag/george-soros/

https://www.youtube.com/watch?v=ZIxhcvBbty8

http://www.barenakedislam.com/2017/08/24/antifa-thugs-chant-george-soros-where-is-our-money/

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/11/hamburg-soros-was-er-ook-bij/

http://www.washingtontimes.com/news/2015/jan/14/george-soros-funds-ferguson-protests-hopes-to-spur/

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'