Ik geloof het allemaal wél!

Ik geloof het allemaal wél!

Je zult maar op school zitten of een baan hebben en er wordt gepraat over de wijze waarop alles in elkaar zit, ontstaan van de wereld, .e.d. Grote kans dat men ervan uitgaat dat alles door evolutie ontstaan is. Als je gelooft en zegt dat God alles geschapen heeft, wordt je vreemd aangekeken!

Bijbel

En toch … Wanneer je de Bijbel een eerlijke 'kans' geeft om je te laten overtuigen, kun je onder de indruk komen van wat daarin staat over het ontstaan van de wereld. Het is opmerkelijk hoevéél de Bijbel duidelijk maakt. Zoveel, dat zelfs creationisten (mensen die geloven dat er een Schepper is) verbaasd zouden staan, hoe letterlijk zij de Bijbel zouden kunnen nemen. Door dit niet te doen, komen ook zíj vaak klem te zitten ten aanzien van allerlei vraagstukken.

Het boekje Ik geloof het allemaal wél! is onlangs verschenen in de Morgenroodreeks.
Daarin wordt ervan uitgegaan dat de Bijbel het Woord van God is. Tegenover de evolutieleer en allerlei wetenschappelijke argumenten klinkt het getuigenis van de Bijbel zelf: ´Wat zegt God in Zijn Woord?´

Uit de inhoud

  • Wetenschap versus wetenschap
  • Door het geloof
  • Is geleidelijke ontwikkeling in overeenstemming met de Bijbel?
  • De wereld en de eeuwen
  • Aionen zijn 'besturingssystemen'
  • Geleidelijke ontwikkeling en de "zes dagen"
  • Twee verslagen van schepping en formering in Genesis 1 en 2
  • Schiep God in het begin de aarde "woest en leeg"?
  • Geen geleidelijke ontwikkeling
  • God werkt volgens Zijn raad en wil
  • Eén dag is bij de Heere als duizend jaar
  • Bijbeluitleggers en schrijvers die uitgaan van 'een kloof' tussen Genesis 1:1 en 2

Aionen zijn 'besturingssystemen'

De eeuwen staan in direct verband met de wereld, en dat is op zich een prachtig gegeven! (Christen)wetenschappers zouden vanuit deze gedachte geweldige dingen kunnen ontdekken. De huidige (seculiere) wetenschap baseert zich vooral op meetbare, of wel: 'zichtbare' gegevens. Deze worden voor ons verpakt in termen als: 'Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ...'. Voor al het overige bedenkt men een theorie. Maar … alles wat de mens nu waarneemt, is afhankelijk van wat er gezien kan worden en vooral hoe het gezien kan worden in deze tegenwoordige eeuw. Meten is weten. Echter, waarnemingen in deze eeuw (aioon) zijn zeker niet maatgevend voor hoe het in eerdere eeuwen (aionen) was of in toekomende eeuwen zal zijn!

Je kunt de aionen zien als 'besturingssystemen'. Denk aan een computer: zonder een besturingssysteem (Dos, Windows, Linux, OS X, etc.) is een computer niet meer dan een 'dood' apparaat. Het besturingssysteem bepaalt hoe de computer zich gedraagt. Wie wel eens van een oudere naar een nieuwere versie van een besturingssysteem is overgegaan, heeft gezien dat hetzelfde apparaat zich compleet anders is gaan gedragen. Zo wordt er bijvoorbeeld veel effectiever gebruik gemaakt van dezelfde materialen in de computer (de hardware). Het besturingssysteem (de software) regelt hoe de hardware zich gedraagt. We kunnen dit als voorbeeld nemen voor hoe het er in de wereld aan toe gaat. De wereld of de schepping is de hardware en de bijbehorende software zijn de aionen.

Wij leven nu in de "tegenwoordige slechte eeuw"; deze 'software' zorgt ervoor dat de schepping, de wereld, zich op een bepaalde manier gedraagt. Dat is anders dan tijdens de voorgaande eeuw, die duurde van Adam tot aan de zondvloed. Toen dát besturingssysteem werkte, betekende dat voor de wereld bijvoorbeeld dat mensen hele hoge leeftijden konden bereiken (Gen. 5), dat het niet regende, maar dat er een vochtig klimaat was (vgl. Gen. 2:5; 7:6, het begin van de zondvloed; 9:13, de regenboog die vanaf de zondvloed zichtbaar kan zijn) en dat er geen seizoenen waren, zoals die er in de huidige eeuw wel zijn (Gen. 8:21 en 22).

Met de wederkomst van Christus breekt de toekomende eeuw aan en dan zal de wereld zich weer compleet anders gaan gedragen; in ieder geval anders dan nu het geval is. Met Christus als Heerser breekt er een nieuwe eeuw aan. En de wereld zal zich in overeenstemming daarmee gaan gedragen! Dieren die in onze tijd niet bij elkaar kunnen zijn - willen ze het tenminste overleven - kunnen dan in vrede naast elkaar leven (Jes. 11:6-9). Er zullen weer hoge leeftijden zijn (Jes. 65:20), net zoals bijvoorbeeld in de eeuw die er was vanaf Adam tot aan de zondvloed. Kortom: het ontstaan en bestaan van deze wereld hangt af van het plan van God.
Lees verder in Ik geloof het allemaal wél! Van harte aanbevolen! Klik hier voor info en bestellen.

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'