Eén Europa: Aardgas niet … aardgas wel

Eén Europa: Aardgas niet … aardgas wel

NIJMEGEN - Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

Zo opent een artikel in De Telegraaf. Zo werkt het in Duitsland: “… wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”
Dit in tegenstelling tot een halve kilometer verderop in het Nederlandse Berg en Dal, behorend tot de gemeente Groesbeek: “U kunt tot 1 februari 2020 een subsidie van maximaal 650 euro aanvragen als de gasafsluiting voor eind 2019 is geregeld”, zo meldt de gifgroene gemeente op haar website.
De fractie van ’Voor Nijmegen.nu’ kan er met zijn verstand niet bij: “… het is ongelooflijk dat een boerenbedrijf in Groesbeek verplicht wordt tonnen te investeren in alternatieve energiebronnen, terwijl de Duitse buurman wordt beloond omdat gas daar de brandstof van de toekomst heet.”

De website Cultuurondervuur.nl voert 7 redenen aan waarom “de oorlog tegen aardgas onzinnig is.”

  1. Ons land heeft de beste gasinfrastructuur
  2. Het aardgasverbod is schreeuwend duur
  3. De burger bloedt, de staat verdient
  4. Aardgas draagt bijna niets bij aan klimaatopwarming
  5. Zonder aardgas moet er meer kolenstroom gebruikt worden
  6. Windmolens zorgen voor horizonvervuiling
  7. Hypocriete zakelijke belangen

Zie de onderbouwing van deze redenen op de website van Cultuur onder Vuur.

Geotrendlines.nl meldde vorig jaar al: “De regeringsleiders van Frankrijk, Spanje en Portugal hebben onlangs overeenstemming bereikt over nieuwe investeringen in hun energiemarkt. De drie landen willen hun netwerk van aardgasleidingen verder ontwikkelen, zodat het makkelijker wordt om aardgas te importeren en tussen de drie landen te distribueren.
Bronnen: Telegraaf.nl, Cultuurondervuur.nl en Geotrendlines.nl

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

De richteren

De betekenis van hun namen met betrekking tot Christus

De richterentijd omvat een periode van circa vierhonderdvijftig jaar waarin zich allerlei bekende en minder bekende gebeurtenissen afspeelden. Vaak zijn deze geschiedenissen een schaduwbeeld van Gods handelen met Israël. In dit boekje wordt aan sommige daarvan aandacht besteed, maar gaat het vooral om de betekenissen van de namen van de richteren. Deze namen wijzen naar de Persoon van de Heere Jezus Christus en diverse facetten van Zijn verlossingswerk met betrekking tot Israël.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De richteren'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'