Eén Europa: Aardgas niet … aardgas wel

Eén Europa: Aardgas niet … aardgas wel

NIJMEGEN - Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

Zo opent een artikel in De Telegraaf. Zo werkt het in Duitsland: “… wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”
Dit in tegenstelling tot een halve kilometer verderop in het Nederlandse Berg en Dal, behorend tot de gemeente Groesbeek: “U kunt tot 1 februari 2020 een subsidie van maximaal 650 euro aanvragen als de gasafsluiting voor eind 2019 is geregeld”, zo meldt de gifgroene gemeente op haar website.
De fractie van ’Voor Nijmegen.nu’ kan er met zijn verstand niet bij: “… het is ongelooflijk dat een boerenbedrijf in Groesbeek verplicht wordt tonnen te investeren in alternatieve energiebronnen, terwijl de Duitse buurman wordt beloond omdat gas daar de brandstof van de toekomst heet.”

De website Cultuurondervuur.nl voert 7 redenen aan waarom “de oorlog tegen aardgas onzinnig is.”

  1. Ons land heeft de beste gasinfrastructuur
  2. Het aardgasverbod is schreeuwend duur
  3. De burger bloedt, de staat verdient
  4. Aardgas draagt bijna niets bij aan klimaatopwarming
  5. Zonder aardgas moet er meer kolenstroom gebruikt worden
  6. Windmolens zorgen voor horizonvervuiling
  7. Hypocriete zakelijke belangen

Zie de onderbouwing van deze redenen op de website van Cultuur onder Vuur.

Geotrendlines.nl meldde vorig jaar al: “De regeringsleiders van Frankrijk, Spanje en Portugal hebben onlangs overeenstemming bereikt over nieuwe investeringen in hun energiemarkt. De drie landen willen hun netwerk van aardgasleidingen verder ontwikkelen, zodat het makkelijker wordt om aardgas te importeren en tussen de drie landen te distribueren.
Bronnen: Telegraaf.nl, Cultuurondervuur.nl en Geotrendlines.nl

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'