Nine Eleven - Nieuwe 'Nine-Eleven'?

Nine Eleven

Nieuwe 'Nine-Eleven'?

Tijdens het klaarmaken van AMEN Actueel voor het komende nummer (116), stuitten we op internet op een merkwaardige video. Het gaat om een fragment van een interview op de Amerikaanse zender van Fox News, uitgezonden op 24 augustus j.l.

Daarin zegt luitenant-generaal b.d. Thomas McInerney dat er groot gevaar dreigt. We moeten, aldus McInerney, er ernstig rekening mee houden dat er een nieuwe ‘9-11’ gaat plaatsvinden. De USA zou met het oog op 11 september a.s. het hoogste veiligheidsniveau moeten instellen, zgn. DEFCON 1. 
Hij verwees daarbij naar de jihadistische groepering ISIS (of IS tegenwoordig), in zijn ogen een terroristische organisatie. En… hij noemt daarbij ook het verdwenen toestel van Malaysia Airlines, de MH370!
Hij zegt: “Op 7 september wordt door een groot nieuwsnetwerk en een grote uitgever een boek naar buiten gebracht. Het zal wereldschokkend zijn. We gaan mogelijk een 9/11/14 zien met MH370”.
Zie hieronder het fragment: 

Met het  'wereldschokkende' boek bedoelt McInerney waarschijnlijk '13 hours' van Mitchell Zuckoff, professor aan de Boston University. Dat is een onderzoek naar de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Benghazi (Libië) op 11 september 2012. Daarbij kwam ambassadeur Stevens tragisch om het leven, samen met een technicus. Getuigen zeggen, dat de CIA-chef in het kantoor op ruim een kilometer afstand, zijn commando's ervan weerhield c.q. ze er van hogerhand van móest weerhouden om te hulp te schieten. In het verleden zijn president Obama en Hillary Clinton als ex-minister van Buitenlandse Zaken al beschuldigd van medeplichtigheid aan de dood van Stevens, zonder dat daar toen bewijzen voor waren. Naar verluidt worden die bewijzen daarvoor nu in het boek alsnog geleverd.

Sensatie
Voor sommigen gelden dergelijke waarschuwingen voor een nieuwe 'Nine-Eleven' als sensatiezoekerij of paniek zaaien, maar dat is te makkelijk.

McInerney noemde 11 september 2014 als mogelijke datum, dus ook voor hem was het – kennelijk – nog afwachten.

Mocht de 13e 'verjaardag' van 9/11/2001 zonder zo'n aanslag voorbijgaan, dan nog kan dat op een latere datum plaatsvinden. Zijn grote zorg is de dreiging ervan. En daarin staat hij niet alleen.

Op de christelijke georiënteerde zender en website trunews.com is een (Engelstalig) radio-interview te beluisteren met McInerney (l.) en een andere gepensioneerde generaal van het US-leger, Paul Vallely (r.). Daarin beschouwen zij de situatie van de USA in het licht van terroristische dreiging, e.d. En beide heren slaan groot alarm.

***UPDATE***
Inmiddels is 11 september 2014 voorbijgegaan zonder aanslag o.i.d. Gelukkig maar! Betekent dat nu dat er geen dreiging meer is? Verre van dat. Wij weten niet wanneer er (opnieuw) een grote aanslag zal plaatsvinden, maar dát er eentje komt, is wel te verwachten.

Die alarmerende geluiden zijn van diverse kanten te horen c.q. te lezen op internet. De auteurs van het beroemde 9/11 Commission Report over de aanslagen in 2001 kwamen in juli j.l. met een ernstige waarschuwing voor een nieuwe grote aanslag op Amerikaanse bodem. Zie hier

Libische vliegtuigen
Die dreiging wordt versterkt door de acties van de IS-terroristen die vergezeld gaan van waarschuwingen aan het adres van Amerika en Europa. Daar komt bij, dat islamistische milities in Libië de afgelopen maand 11 of 12 verkeersvliegtuigen hebben buitgemaakt die gebruikt zouden kunnen worden voor terreuracties. Aldus Elsevier, n.a.v. een artikel in The Washington Free Beacon. Ook in andere media zijn waarschuwingen voor de imminente dreiging van een nieuwe 'Nine-Eleven' te lezen, zoals bijvoorbeeld op debka.cominfowars.com en beforeit'snews.com. Deze laatste site waarschuwt in een uitvoerig artikel met talloze links zelfs voor een nucleaire aanslag op New York of elders op Amerikaans grondgebied.

We wachten het af en… het zal, hoe dan ook, ongetwijfeld worden vervolgd!

Roep om nieuw onderzoek aanslag Twin Towers!
Wat de historische 'Nine Eleven' (9 september 2001) betreft, wordt de roep om die gebeurtenis opnieuw te onderzoeken steeds luider. Bedenk, dat de meerderheid van de Amerikanen jarenlang heeft geloofd (en velen nog steeds) in de officiële lezing, dat 19 moslimkapers o.l.v. Osama Bin Laden verantwoordelijk zijn (geweest) voor de aanslagen.
Maar niets is minder waar! In de loop der jaren zijn er onnoemelijk veel bewijzen boven tafel gekomen, waaruit blijkt dat het een zgn. ‘False Flag’ is geweest en een ‘Inside Job’.

Klik hier om verder te lezen >>.

Meer artikelen in de serie "Nine Eleven":

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'