Islam is duivels, vindt evangelische PKN-dominee

Islam is duivels, vindt evangelische PKN-dominee

De islam is een antigodsdienst, afkomstig van de duivel. De Leeuwarder predikant Alfons van Vliet formuleert zijn opinie over het geloof van honderdduizenden Nederlanders. Maar, haast hij zich te zeggen, de moslims moeten we liefhebben. “Anders zijn we net zo erg als Geert Wilders.”

Van Vliet (60) is predikant van de Leeuwarder Koepelkerk (PKN) en actief in het Evangelisch Werkverband van de PKN. Volgens hem is de islam van de duivel. Dat laat hij in een brief weten.

Tegen de vrij breed gedragen opvatting als zou Allah dezelfde zijn als de God van christen en Jood, verzet hij zich fel. “Dat is volledige misleiding.” Hij weet zeker dat de duivel hierdoor verwarring sticht, ´een eeuwenoude truc’ van satan.
Van Vliet mist ’geestelijke leiding’ van zijn kerkgenootschap. Zelf veranderde hij van een predikant die voor het kerkelijk huwelijk van homo’s pleitte, naar een dominee van behoudend-evangelische signatuur.
Van Vliet stelt dat veel collega’s over de naar ´zijn overtuiging abjecte islam zwijgen, louter uit angst, niet omdat ze er anders over denken dan hij. Zijn inzichten noemt hij gerijpt door lange bijbelstudie.
Hieronder zijn brief over de islam en moslims.

Haat de islam, maar heb de moslims lief!

Het lijkt alsof Geert Wilders bovenstaande boodschap wil uitdragen. Het onderscheid tussen de godsdienst/ideologie enerzijds én degenen die deze godsdienst aanhangen anderzijds. Het doet denken aan het christelijke adagium ´haat de zonde, maar heb de zondaar lief´. Dit brengt ons middenin de worsteling van veel christenen in ons land, die de laatste jaren zoeken naar de juiste houding tegenover de islam én onze honderdduizenden mede-Nederlanders die zich moslims noemen. Eén ding wordt daarbij pijnlijk duidelijk: heldere, geestelijke leiding van de kant van de kerk wordt daarin enorm gemist. De meeste predikanten, pastores, voorgangers, theologen houden liever veilig hun mond, dan zich klip en klaar uit te spreken. En de “geflipte dominees” (zoals arabist Jansen hen noemt in zijn boek ´De Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten´) die beweren dat er eigenlijk niet veel verschil zit tussen Bijbel en Koran, tussen christelijk geloof en islam, helpen alleen maar om het rookgordijn van de verwarring nóg dichter te maken. Hélderheid hebben we nodig! Hoe moeten we ons als christenen opstellen tegenover Koran, islam, moslims én Geert Wilders c.s.?

Allereerst: Liefde. Hoeveel bijbelteksten, hoeveel woorden van Jezus moeten we noemen om dit te onderstrepen? Als Jezus ons oproept om zelfs onze vijanden lief te hebben, als God héél Zijn wereld zó heeft liefgehad dat Hij Zijn Zoon daarvoor heeft gegeven, dan is er maar één houding die van christenen gevraagd wordt, tegenover iédere mede-bewoner van ons land: liefhebben! Laten we mét Paulus kunnen zeggen: “Wat ons drijft is de liefde van Christus”! En niet alleen in woorden, maar ook in onze daden, in heel onze houding!
En daarnaast: Waarheid. De waarheid is dat áchter de islam, inclusief het boek, de Koran en inclusief de profeet, Mohammed, niet de God van hemel en aarde, niet JaHWeH, niet de God van de Bijbel, niet de God van Joden en christenen staat. Het rookgordijn dat veel christenen én moslims optrekken is, dat er zóveel overeenkomsten zouden zijn tussen bijv. Koran en Bijbel, dat ze wel uit één en dezelfde bron afkomstig móéten zijn. Maar niets is minder waar. Het is een eeuwenoude truc van de duivel om door misleiding deze verwarring te scheppen. Hij is er een meester in om waarheid en leugens door elkaar heen te mengen en gebruikt daarvoor zelfs bijbelteksten en bijbelse termen. Deed hij dat niet al bij Jezus´ verzoeking in de woestijn? Dat in de Koran veel bijbelse verwijzingen staan, dat Jezus daarin als profeet wordt geëerd, dat het gaat om God Die één is, etc. etc., doet niets af aan het feit dat de Koran en de islam ten diepste het christelijk geloof volstrekt afwijzen, tot in de kern daarvan: Jezus Christus, Zoon van God, gestorven voor onze zonden en opgestaan uit de dood. Deze kern is in de ogen van de islam godslasterlijk en zal net zo lang én wereldwijd bestreden moeten worden, desnoods met alle middelen, totdat de ´ware godsdienst´ (de islam) overblijft. En voor de Koran is iedere christen (trouwens, óók iedere Jood) die dit blijft belijden per definitie een ongelovige en zal tot onderwerping van de islam moeten worden gebracht. Dit alles maakt de islam tot dé anti-godsdienst bij uitstek. Als christen kun je dan ook niet anders dan hopen en bidden dat deze anti-godsdienst zal verdwijnen en dat God de ogen van de honderden miljoenen aanhangers ervan zal openen voor Zijn waarheid.
Liefde en waarheid. Liefde voor élke moslim. En háát ten opzichte van de islam en de Koran? Nee, want haat maakt blind en geeft angst en dat is het laatste wat we nodig hebben. Géén haat, géén angst. De volmaakte liefde drijft de angst zelfs úit, lezen we in het Nieuwe Testament! Maar wél volstrekte duidelijkheid. Geen rookgordijnen meer. Christenen nóch moslims zijn daarmee gebaat.
En Geert Wilders c.s.? God geve dat hij bovenstaand onderscheid leert maken. Dan kan ook hij daarmee tot een zegen van ons land worden!

Bron: Trouw.nl

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'