Media - Onthullend en spraakmakend boek: ‘Gekochte journalisten’

Media

Onthullend en spraakmakend boek: ‘Gekochte journalisten’

Wie bepaalt de inhoud van het nieuws wereldwijd? Wie bepaalt wat we wel en niet te horen krijgen? Wie is er verantwoordelijk voor het nieuws in de zgn. Meanstream Media (MSM): krant, radio en tv?

De westerse media, met name de Duitse, zijn corrupt en manipuleren het nieuws. Dat stelt de Duitse Journalist Udo Ulfkotte in zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’, met als ondertitel: ‘Hoe politici, geheime diensten en de Haute Finance de massamedia aansturen’. Die media houden zich over deze publicatie opvallend stil!
Dr. Udo Ulfkotte (1960 in Lippstadt geboren), studeerde in Freiburg en Londen criminologie, islamitische studies en politiek. Hij werkte 17 jaar als topjournalist een van Duitslands gezaghebbende krant de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Uit schuldgevoel schreef hij een boek dat binnen enkele weken al een bestseller werd. Hij roept andere MSM-journalisten op zich te beraden om naar buiten te treden en hiermee te stoppen, in het belang van de waarheidsvinding. 

Oorlog
Ulfkotte, die zichzelf als christen profileert: “Ik ben ongeveer 25 jaar journalist en opgeleid om te liegen en te bedriegen, en niet de waarheid aan het publiek te vertellen. Ik werd hierin financieel ondersteund en gepushed door de CIA. De westerse media proberen momenteel oorlog tegen Rusland aan de man te brengen in Europa. Dit is voor mij het moment om op te staan en te zeggen dat het niet goed is wat ik in het verleden heb gedaan en te waarschuwen voor Westerse manipulatie en propaganda tegen Rusland”.
Twan Huys, die voeger voor de NOS Amerika-correspondent was en tegenwoordig anchorman van Nieuwsuur, heeft het altijd over de ‘kwaliteitsmedia’. Maar als kwaliteit staat voor waarheidsgetrouw, dan is daar nog maar weinig van over. Als we Ulfkotte mogen geloven, zijn het eerder propagandakanalen en lichtdragers van zakelijke en politieke elites. Hij heeft zelf in dat web gezeten en kreeg zelfs een ereburgerschap van de staat Oklahoma vanwege zijn positieve (lees: Westers gezinde) berichtgeving.

Agenten van de CIA
De meeste corporate journalisten in de Verenigde Staten en Europa zijn zogenaamde ‘non official cover agents’. Zij werken in feite voor een inlichtingendienst. “Ik denk dat dit vooral het geval is bij Britse journalisten omdat ze een heel nauwe relatie met de VS hebben. Ook Israëlische, Franse, Australische, Nieuw-Zeelandse en Taiwanese journalisten zijn hier nauw bij betrokken.”
Ulfkotte betuigt spijt: “Het is niet goed te praten wat ik in het verleden heb gedaan en wat mijn collega’s nu nog steeds doen. Ze worden omgekocht om het volk te verraden, niet alléén in Duitsland maar in héél Europa. Ik ben erg bang voor een nieuwe oorlog in Europa en verafschuw het om opnieuw in zo’n situatie terecht te komen. Oorlog ontstaat nooit uit zichzelf. Er zijn altijd mensen die aandringen op oorlog en dat zijn niet alleen de politici, maar óók journalisten. We hebben onze lezers verraden, domweg door hen de bereidheid voor een oorlog door de strot te duwen. Momenteel leven we in een bananenrepubliek, en zeker niet in een democratie waarin de persvrijheid wordt gegarandeerd”.

“Ik ben de eerste die zichzelf beschuldigt en bewijst dat vele anderen medeschuldig zijn!”

Zwart op wit
Het boek van Ulfkotte is mede daarom zo belastend voor zijn collega’s, omdat hij man en paard noemt. Elke uitlating en/of beschuldiging wordt gestaafd met voetnoten, waarin de bronnen zijn vermeld. Iedereen kan zijn beweringen checken. Geen complotfantast dus, alles is onderbouwd.

  • Hij vertelt hoe de CIA en andere geheime diensten controle krijgen over vooraanstaande journalisten
  • Hij laat zien hoe via de media oorlogen worden voorbereid
  • Uit eigen ervaring laat hij zien dat het van journalist naar propagandist maar een kleine stap is
  • Hij noemt lobby-organisaties en zegt welke journalisten daarin vertegenwoordigd zijn.
  • Hij noemt de namen van mensen en organisaties die achter de schermen invloed uitoefenen op de nieuwsvoorziening. En ook welke omroepen beïnvloed worden door welke politieke partijen.

Het boek bevat vijf hoofdstukken:

  1. De schijn van persvrijheid; ervaringen met uitgevers
  2. Onze media: eenheidsworst, onderdanig aan overheid en onwillig om te onderzoeken
  3. Undercover: Top-journalisten, verlengstukken van de elite
  4. Koop voor jezelf een journalist – gekleurde berichtgeving
  5. Praktijkvoorbeelden van propaganda

Ulfkotte: “Ik heb er genoeg van. Ik wil het niet meer doen en daarom heb ik dit boek geschreven. Het zal een hoop problemen veroorzaken voor mij maar ik wil de mensen in Duistland, Europa en over de hele wereld een kijkje geven hoe het er werkelijk achter de schermen aan toegaat.”

Lees een interview met Ulfkotte (Nederlands) op novini.nl

Update 16 januari 2017:

Dr. Udo Ulfkotte is op vrijdag 13 januari 2017 overleden (56). Zie hier een In Memoriam.

Meer artikelen in de serie "Media":

  • Onthullend en spraakmakend boek: ‘Gekochte journalisten’

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'