Prof. Van Wolferen over de politieke rol van Amerika

Prof. Van Wolferen over de politieke rol van Amerika

16 maart 2016 - door Peter A. Slagter

Labels: , , ,

p 15-17 KarelvanWolferen-2

Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert - vooral in de Oekraïne crisis - het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen. 

Karel van Wolferen is journalist en Hoogleraar Economische Studies aan de UVA. Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: 'The Enigma of Japanese Power' en 'George W. Bush and the destruction of world order'.

Zoals gezegd: Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert - vooral in de Oekraïne crisis - het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

Het gesprek gaat over: De problemen van Japan, het Amerikaanse beleid van Regime-changes, de ontwikkeling van China als wereldmacht, de onherkenbare verandering van de journalistiek met haar propaganda en de dominantie van het 'Atlantische geloof'. Verder de Bilderbergconferentie, Rockefeller, de doorzichtigheid van 9/11 en het taboe, het complotdenken, de samenzweringstheorieën van de overheid.

Hieronder een interview met Van Wolferen over deze onderwerpen (50 min.):

Deel dit bericht