Baas Goldman Sachs: wij doen het werk van God.

Baas Goldman Sachs: wij doen het werk van God.

Lloyd Blankfein, CEO van het almachtige Goldman Sachs, vindt dat banken het werk van God doen. Zij zorgen namelijk voor welvaart, is zijn redenering. Dat zei de topman in een interview met de Britse krant The Times. "We helpen bedrijven te groeien door ze te helpen met kapitaal. Bedrijven die groeien, creëren welvaart. Dat betekent weer dat mensen banen hebben, dat zorgt voor meer groei en meer welvaart'', aldus de topman in het dagblad.

Het is nog maar eens een bewijs hoe schaamteloos deze bankiers zich gedragen. Ze hebben totaal geen besef van de misère die ze hebben veroorzaakt of lijken er zich in ieder geval niet veel van aan te trekken.
Terwijl miljoenen Amerikanen uit hun huis worden gezet en miljoenen meer in de werkloosheid zijn beland, komt de rechterhand van God ons hier vertellen dat we blij moeten zijn met de stijgende bonussen: “…de hoge winsten en bonussen bij banken laten zien dat de wereldeconomie aan het herstellen is.”
De winst van Goldman Sachs was in het derde kwartaal beter dan verwacht en kwam uit op 3,19 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder ging het nog om een winst van 845 miljoen dollar. De bank is van plan aan het einde van dit jaar meer dan 20 miljard dollar aan bonussen uit te keren.

Bij dit alles vergeet hij dat de overheid vorig jaar tussenbeide is gekomen om Goldman Sachs recht te houden. Toen AIG failliet dreigde te gaan, kreeg men het ook bij Goldman zeer benauwd. Het bedrijf had 15 miljard dollar te goed van de verzekeraar en indien deze vordering oninbaar bleek, was dat ook meteen het einde van de wonderjongens.
Gelukkig zat voormalig Goldman Sachs CEO Henri Paulson (nu minister van Financiën) op de juiste plaats waardoor hij zijn ´buddies´ uit de nood kon helpen. De dag ervoor hadden de concurrenten, Lehman Brothers, minder geluk.

Bronnen: ANP en Beurs.com

Predikant: 2010 wordt het jaar van herstel

In een videoboodschap zegt megakerk-predikant TD Jakes te verwachten dat 2010 een jaar van "dubbele porties" wordt. De voorganger van The Potter's House ziet licht aan het einde van de tunnel, gelet op de wereldwijde economische malaise die dit jaar veel leed heeft veroorzaakt. "De Bijbel heeft altijd aangetoond dat er verliezen zijn. Maar God beloofde jaren van herstel", vertelt Jakes.

Joël

De predikant verwijst naar een bijbelse passage uit het Oudtestamentische boek Joël. Daarin zorgden rupsen en sprinkhanen voor onrust door het land te verwoesten. Jakes vergelijkt deze situatie met het jaar 2009. Met net als Joël in de Bijbel profeteerde, gelooft Jakes dat God in het nieuwe jaar zal herstellen wat is weggenomen. Hij gelooft dan ook dat 2010 het jaar van de ommekeer zal worden.

"Ik denk dat we nu net zoals Elia en Elisa in aanmerking komen voor een dubbele portie op financieel gebied. We hebben het nodig, ons land heeft het nodig, onze wereld heeft het nodig. Maar buiten dat ook wijsheid, inspiratie en een nieuwe ontwikkeling van het geloof. Ik geloof dat er nieuwe deuren zullen open gaan. Open je handen naar God en ontvang uw zegen," laat Jakes, die vaak wordt aangeduid als een verkondiger van het 'welvaartsevangelie', weten.

Hoewel de voorganger optimistisch is voor het nieuwe jaar, voegt Jakes toe dat het een jaar van zegen en herstel zal zijn voor diegenen die bereid zijn een strategie te ontwikkelen, zodat ze zijn voorbereid op tegenslagen. "Als u geen strategie hebt om uzelf voort te bewegen, kunt u niet verder naar de volgende dimensie," benadrukt Jakes.

The Potter's House is een van de grootste kerken in de Verenigde Staten met meer dan 30.000 leden.

Bron: www.cip.nl

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'