Frankrijk stelt referendum in heel Europa over ‘nieuwe EU’ voor

Frankrijk stelt referendum in heel Europa over ‘nieuwe EU’ voor

Met het oog op de toenemende druk van het Front National wil de Franse regering de EU opnieuw uitvinden en alle Europese burgers hierover laten stemmen. In meerdere landen zijn de activiteiten van rechtse partijen toegenomen om de kiezers te laten stemmen over het EU-lidmaatschap van hun landen.

Na het Brexit-referendum van de Britten heeft de Franse minister van Economische Zaken, Emmanuel Macron, het ontwerp van een nieuw “Europa-project” en de stemming hierover in een referendum voorgesteld. De kiezers in de Europese Unie zouden er meer bij betrokken en naar hun mening gevraagd moeten worden, zei Macron zaterdag. “Wij zouden eerst dit nieuwe project samen met de Europese volkeren opstellen om daarna over dit nieuwe spoorboekje, dit nieuwe project, in een referendum te laten stemmen”, zei de socialistische politicus.
De Franse regering wil met dit initiatief blijkbaar de krachtiger wordende inspanningen van rechtse partijen in de EU tegemoet treden, waarmee deze referenda over de EU eisen: de cheffin van het Front National, Marine Le Pen, heeft na het Brexit-referendum in Groot-Brittannië nog meer referenda in de EU-lidstaten geëist. “Een overwinning van de vrijheid!”, schreef Le Pen vrijdagmorgen op Twitter. “zoals ik al jarenlang eis, hebben we nu hetzelfde referendum in Frankrijk en in andere landen van de EU nodig.” Daarvoor al had haar nicht, Marion Maréchal-Le Pen, afgevaardigde in het Franse parlement, van een “Frexit” gesproken. “Dit is het moment om de democratie in ons land te importeren”, schreef ze.

De Tsjechische krant ‘MF Dnes’ schrijft: “Ook elders zullen de mensen zich nu inspannen voor een referendum, vooral in Zweden, Nederland en wellicht ook in Oostenrijk. Met de uittreding van Groot-Brittannië begint een langzaam en langdurig proces van verval van de EU.” Bron: ejbron.

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'