‘Nederlanders papegaaien Amerikaanse propaganda kritiekloos na’

‘Nederlanders papegaaien Amerikaanse propaganda kritiekloos na’

Oud-hoogleraar Karel van Wolferen werpt zich sinds 9/11 en de Irakoorlog in 2003 op als analist van het Amerikaanse buitenlandbeleid en de Europese vazalstaten van Washington.
Hij zoemt daarbij in op de rol van de Amerikaanse neoconservatieven – de ‘neocons’ – die na de aanslagen in New York hun kans schoon zagen.

In september 2000 formuleerde de rechtse denktank PNAC (Project for the New American Century) een aantal plannen waarin de Verenigde Staten een unieke rol hebben in de wereld en Amerika die dominante status moet afdwingen door middel van regimeveranderingen en de inzet van militaire middelen.
Deze plannen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de chaos waar de wereld tegenwoordig in verkeert, stelt de oud-correspondent voor NRC Handelsblad. Terwijl het Midden-Oosten implodeert, een tweede Koude Oorlog met Rusland op gang is gebracht en de betrekkingen tussen Amerika en een groot deel van de rest van de wereld verslechteren, is voor de Europese bondgenoten alleen nog een slaafse bijrol weggelegd.

Politieke waanzin
Van Wolferen legt uit dat Amerika is overgenomen door een groep rechtse fanaten met een missie. Voor de Irakoorlog in 2003 hielden de VS nog rekening met de belangen van andere staten, maar daarna deed het land waar het zin in had. De voormalige hoogleraar stelt dat in Kiev een staatsgreep is gepleegd door toedoen van de Amerikanen, die Oekraïne uit de Russische invloedssfeer willen halen om Poetin te verzwakken met als uiteindelijke doel een regimeverandering in Rusland. In de ogen van Van Wolferen reageert Poetin met bewonderenswaardige terughoudendheid op alle verdachtmakingen.

Poetin verklaart oorlog aan NWO
Op oudejaarsavond is door de Russische president een belangrijk strategisch document ondertekend. Door de Westerse pers uitgelegd als het formeel classificeren van Amerika als ‘vijandig’, is het in werkelijkheid een formele oorlogsverklaring aan de New World Order. 
Het strategisch document, dat Poetin op oudejaarsavond tekende, toont aan hoe de verhoudingen zijn verslechterd. In het vorige strategische stuk uit 2009 kwamen zowel de VS als de NAVO niet voor. Rusland heeft zijn rol in het oplossen van internationale conflicten uitgebreid, stelt het document. Daardoor ontstaat "een tegenreactie van de VS en hun bondgenoten, die proberen vast te houden aan hun dominantie in internationale betrekkingen". Dat kan leiden tot "politieke, economische, militaire en informatiedruk", verwacht Poetin volgens het stuk. (ANP) 
Wat het document in feite zegt, is dat Rusland niet accepteert dat alle belangrijke wereldbeslissingen alleen door Amerika en bondgenoten worden genomen, maar dat het Kremlin heeft besloten dat ze daar zelf een prominente rol in gaan spelen (zie optreden in Syrië).
Rusland zegt door middel van dit document dat er een einde is gekomen aan de Amerikaanse wereldhegemonie en dat er dingen veranderen in de nieuwe wereldorde. Bron: Niburu.co

Robert Kagan is niet alleen de oprichter van de PNAC, maar ook de man van Victoria Nuland, die als Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk is voor Europa en Eurazië. Nuland werd afgelopen jaar in verlegenheid gebracht door een uitgelekt telefoongesprek. In een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev bekritiseerde ze de rol van de EU in de crisis in Oekraïne en zei: “F*ck de EU”.
De situatie waar we nu in zijn aanbeland is volgens Van Wolferen het gevolg van politieke waanzin. “Zo erg als nu, met die absurde demonisering van Poetin, waar ook bijna alle westerse media aan meedoen, hebben we het niet eerder meegemaakt,” zegt hij.

Desastreuze gevolgen
Hij waarschuwt dat de westerse media in een monsterverbond terecht zijn gekomen met politieke en zakelijke elites, waardoor grote kranten zijn veranderd in kritiekloze boodschappers van de machthebbers. “De Nederlanders papegaaien de Anglo-Amerikaanse propaganda kritiekloos na”, zegt Van Wolferen.
Veel Nederlanders zien Hillary Clinton als de ideale opvolger van Obama. Maar zij ziet net als de neocons Amerikaans militair activisme als gerechtvaardigd. Om die reden drong ze er bij Obama op aan om Libië aan te vallen, een besluit dat desastreuze gevolgen had voor het land en de regio.
De neocons schrijven sinds George W. Bush het script voor het buitenlandbeleid, aldus Van Wolferen. En Obama laat het allemaal gebeuren. Hij verdedigt de belangen van de militair industriëlen, de bankiers en het grootkapitaal. In dat opzicht is hij een moreel en politiek lege president, zegt de oud-hoogleraar.

Valse vlag-operaties
In de ogen van Van Wolferen zijn de aanslag in de Londense metro en de schietpartij op de redactie van Charlie Hebdo valse vlag-operaties. Daar durven journalisten volgens hem niet over te schrijven omdat er dan carrières op het spel staan. De term ‘samenzwering’ is een wapen geworden: iedereen die bijvoorbeeld openlijk de officiële lezing over 9/11 van de hand wijst wordt belachelijk gemaakt.
Overheden weten dat ze met alles weg kunnen komen, besluit van Wolferen. “En ze weten dat hun officiële uitleg steeds weer gedwee wordt geslikt.” Bron: gewoon-nieuws.nl

Zie ook het artikel 'Het Atlantische Geloof'.

Valse vlag operaties
Operaties onder valse vlag zijn operaties die dusdanig zijn ontworpen dat het lijkt alsof ze worden uitgevoerd door andere entiteiten. Zij kunnen worden uitgevoerd door regeringen, ondernemingen en andere organisaties en zijn zowel geheim als clandestien. Een militaire operatie onder valse vlag mist de bescherming van het oorlogsrecht. Volgens de Verdragen van Genève is het valselijk gebruik van de Rode Kruisvlag een oorlogsmisdaad.
De naam is afgeleid van het militaire concept van het varen onder valse kleuren, dat wil zeggen het varen onder de vlag van een ander land dan het eigen. Valse-vlagoperaties zijn niet uitsluitend beperkt tot oorlogs- en tegen-opstandoperaties maar zijn ook gebruikt gedurende vredestijd. Zo werd in Nederland bijvoorbeeld de Marxistisch-Leninistische Partij van Nederland opgericht door door de Binnenlandse Veiligheidsdienst.

Velen (tot in vooraanstaande wetenschappelijke kringen aan toe) zijn het er inmiddels over eens dat ook de aanslag op de Twin Towers op Nine Eleven een False Flag is geweest of zoals ok wel wordt gezegd: an inside job.
Er waren dus niet alleen terroristen bij betrokken, maar ook andere, bijv. uit kringen van overheden en/of geheime diensten.
De neergang van de gebouwen werd niet veroorzaakt door de vliegtuigen, maar waren een georganiseerde sloop, a controlled demolition.
D.i. nog beste te zien aan gebouw WTC 7, dat net als de Twin Towers onderuit ging terwijl het helemaal niet geraakt was door (delen van) een vliegtuig!

Zie hier:

Lees hier meer over zgn. Valse vlag-operaties: 

http://www.wanttoknow.nl/trefwoorden/valse-vlag-operatie/ 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Valse_vlag 

http://www.ninefornews.nl/analist-aanslag-parijs-was-mogelijk-valse-vlag-operatie/ 

http://gedachtenvoer.nl/page/54-valse-vlag-aanslagen.html 

http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/09/overheden-voeren-al-jarenlang-valse-vlag-operaties-uit/#.VpinZ_nhDcs 

http://www.infowars.com/42-admitted-false-flag-attacks/ 

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'