Satans geheime plan

Satans geheime plan

Net zoals God een plan der eeuwen heeft (Efe. 3:11), dat Hij volvoert naar de raad van Zijn wil (Efe. 1:11), heeft satan ook een plan. Dit demonische plan is ‘esoterisch’, dat wil zeggen: alleen voor ingewijden. Dit plan onthult, hoe alle normen en waarden op verschillende gebieden verschoven moesten worden, zodat de mens volledig los zou komen te staan van een christelijke, of meer nog: Bijbelse levensbeschouwing.

Geheimenis der wetteloosheid

Dit duivels uitgedokterde plan laat bijvoorbeeld zien, op welke wijze de mens doelbewust in zijn denken beïnvloed is in de afgelopen 100 jaar, zodat hij heel anders is gaan leren denken over allerlei levensvragen. Daardoor is hij open komen te staan voor allerlei valse, demonische leringen. Dit plan is in de Bijbel bekend als "het geheimenis der wetteloosheid", een geheimenis waarvan Paulus in zijn tijd opmerkt, dat het toen reeds in werking was: “Want het geheimenis der wetteloosheid is reeds in werking.” (2 Tess 2:7)
AMEN 38 p33 slang 2 Het plan loopt uit op de uiteindelijke verschijning van de grote geestelijke leider op aarde, die geschilderd wordt als de Maitreya, de vijfde Boeddha (Boeddha betekent "Lichtdrager"), de Christus, de Messias, de Inca, enzovoort, maar die in werkelijkheid is "de zoon des verderfs" (2 Thess 2:4).

Loges

Het geheime plan vertelt ons dat "de Hiërarchie der Meesters" (in werkelijkheid: satan met zijn machten) de grote onderdrukking van de wijsheid van de beschaving van Atlantis (hiermee bedoelt men: de wereld van voor de zondvloed) wil omdraaien. In het geheim wordt ons verteld dat als gevolg van een oude oorlog (in werkelijkheid: het oordeel van de zondvloed) tussen de zogenaamde witte loge (de Hiërarchie der Meesters) en de zwarte loge (God in de hemel) de meesters van de witte loge gedwongen waren zich terug te trekken in het universum, terwijl zij helaas de aarde moesten achterlaten onder controle van de zwarte loge. Maar gelukkig werden de leringen van de witte loge bewaard in Babel en doorgegeven door de beschermers van de oude wijsheid van generatie op generatie. Hieronder rekent men de Babyloniërs, de Egyptenaren, de Azteken, de Inca's, de Maya's, de Hindoes, de Boeddhisten, de Chinezen (Taoisme), Amerikaanse Indianen, en diverse ‘Verlichten’. Zij namen afstand van het Jodendom en het Christendom, zoals de Kabbalisten, de Gnostici, de Tempeliers, de Rozekruizers, de Vrijmetselaars, enz. Gezamenlijk wordt deze groep "De Witte Broederschap" genoemd. Het geheime plan openbaart dat spoedig de Hiërarchie der Meesters uit de schuilplaats in het universum "de Shambhalla" tevoorschijn zal komen om terug te keren op de aarde. Door opnieuw een verborgen wereldregering op te richten, zal men uiteindelijk de zwarte loge buiten spel kunnen zetten. Dit zal uitlopen op een grote geestelijke oorlog, die een einde zal maken aan alle oorlogen. De witte loge {de Verhoogde Meesters) zal de zwarte loge {volgens het plan: de boze God in de hemel) definitief overwinnen. Het Joodse geloof en het Christelijke geloof zal vervangen worden door de "Nieuwe Wereld Religie". Een gouden eeuw zou daarna aan moeten breken. Dit geheime plan loopt verrassend parallel met de oorlog, die beschreven staat in Openbaring 17:12-14, waar wij de tien koningen vinden, die samen met het beest oorlog zullen voeren tegen het Lam. De strijd loopt echter volgens de Schrift gelukkig heel anders af {Openb 19:19- 20:3).

Esoterisch

De gehele inhoud van dit duivelse plan is slechts bestemd voor ingewijden. Dit geldt tevens voor de weg der "Kennis", de geheime leer die de mens zogenaamd de weg wijst naar de eenwording met God. Alleen de ingewijden kunnen deze {zelf)verlossingsweg der "kennis" gaan. Geholpen door geestelijke "Meesters" en "Geleide-Geesten" {de satanische Hiërarchie) zou men kunnen opklimmen naar een steeds hogere graad van goddelijkheid. Die weg der "kennis" met zijn geheime riten is occult {d.w.z. duister, verborgen). Men kan daarom alleen maar in het geheim over deze kennis en dit plan van Lucifer spreken. Dit is de reden dat men informatie hierover alleen aan elkaar doorgeeft d.m.v. occulte tekens en esoterische woorden. Dit geschiedt om het plan voor de gewone mens te verbergen. Als hij namelijk te vroeg het doel van het plan zou doorzien, zou hij in het verweer kunnen komen en zich mogelijk hiertegen verzetten. Daarom moet hij eerst verblind worden. Zijn paradigma moet verschoven worden, d.w.z. hij moet eerst een verandering van denken ondergaan, zodat hij heel anders gaat staan tegenover religie, het bovennatuurlijke, normen en waarden van het leven, enz. Pas als dit zich in de breedte van de samenleving voltrokken heeft, is de mens voldoende losgemaakt van de oude Christelijke wereldorde en is hij rijp om collectief geleid te worden naar een hoger bewustzijnsniveau. De mens wordt dan de weg naar het bovennatuurlijke gewezen, "het paranormale" en komt zo in contact met de demonische wereld om hem heen. Door dromen, visioenen, uittredingen, verschijningen en geestelijke ervaringen begint hij aan een reis door de demonische wereld, waar uiteindelijk satan zich aan hem openbaart als een "engel des lichts". Zo komt de mens tot verering van satan als Lucifer, ("de Lichtdrager") en staat hij gereed om "luciferisch" ingewijd te worden en de zoon des verderfs te ontmoeten.

Geheimenins der godsvrucht

De openbaring van het "geheimenis der wetteloosheid" staat in de Schrift lijnrecht tegenover de openbaring van het “geheimenis der godsvrucht", de Here Jezus Christus.

“En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees, is gerechtvaardigd door de Geest, is verschenen aan de engelen, is verkondigd onder de heidenen, geloofd in de wereld, opgenomen in heerlijkheid.” (1 Tim 3: 16)

De verering van satan als Lucifer en de verering van de Hiërarchie van demonische machten was het middelpunt van de afgoderij van Babel en dit heeft zich zo de eeuwen door voortgezet in diverse vormen, tot op de huidige dag. Deze verering zal straks ook het middelpunt vormen van het religieuze wereldsysteem van Babylon. Het rijk der duisternis tracht altijd d.m.v. valse leringen Gods verlossingsplan der eeuwen te doorkruisen en te verijdelen. De demonische hiërarchie tracht met valse leer over Lucifer, en met allerlei leugens over God, over Jezus Christus, over de mens, de dood, een zogenaamde evolutie, enzovoort, het denken van de mens zo te verwarren, dat hij op een dwaalspoor wordt gebracht. Dit leidt volgens een duivels opgezet plan uiteindelijk tot een wereldwijde verering van satan als Lucifer, ‘de drager van het licht’.

Satans verleiding

De mens schrijft in het algemeen geestelijke ervaringen, visioenen, ontmoetingen met engelen, etcetera, al gauw aan God toe, zonder deze te toetsen. De Bijbel zegt echter:
“Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan.” ( 1 Joh 4: 1 )

Velen begeven zich zonder enige toetsing onder de prediking van de vele valse profeten in deze wereld en staren zich blind op hun bovennatuurlijke gaven en krachten, die zij ten toon spreiden. Daardoor loopt men al gauw het gevaar om onder demonische beïnvloeding te komen. De geestelijke ervaringen die men ondergaat, lijken rechtstreeks van God te komen. De plaats waar men is lijkt bewogen te worden. Ja, men voelt zich aangeraakt door de Geest van God. Men voelt zich in een staat van geestelijke verrukking en gelukzaligheid. Men beleeft visioenen. Men ontmoet engelen of Maria, of zelfs Jezus!

Nuchter blijven

Laten wij echter nuchter zijn. Het zijn demonen waar we dan mee te maken krijgen! Maria verschijnt niet aan mensen. Dat doen demonen, die zich als Maria voordoen. Maria ligt in haar graf te wachten op de opstanding. Ook de Here Jezus verschijnt heden ten dage niet aan mensen. Hij zit aan de rechterhand des Vaders in de hemelse gewesten en wacht tot Zijn vijanden gezet zijn tot een voetbank Zijner voeten, voordat Hij opstaat en wederkeert naar de aarde.
Wie de verleiding van satan niet doorziet en herkent, loopt de kans onder demonische beïnvloeding te komen. Wij moeten leren alles in ons leven te toetsen aan het Woord van God. Vooral als het gaat om geestelijke ervaringen, visioenen, profetieën, dromen, verschijningen, enz. Juist daarbij moeten wij extra op onze hoede zijn, want God werkt normaal niet zo in deze tijd. Wij moeten leren niet alles, wat zich op het geestelijk erf voordoet, direct maar aan God toe te schrijven. Want satan doet zich immers voor als een engel des lichts, evenals zijn dienstknechten. Dit dienen wij nooit uit het oog te verliezen.

“Geen wonder ook! Immers, de satan zelf doet zich voor als een engel des lichts. Het is dus niets bijzonders, indien ook zijn dienaren zich voordoen als dienaren der gerechtigheid; maar hun einde zal zijn naar hun werken.” (2 Corinthiërs 11 )

Climax

Satans plan en verleiding lopen aan het einde van deze aioon uit op een climax met de herleving van Babylon en met de openbaring van de zoon des verderfs. Paulus noemt deze aioon de tegenwoordige boze aioon (Gal 1:4).1)
Het kwaad dat de boze voortbrengt, komt in deze ontwikkelingsfase van de kosmos - naast het heil dat Christus teweegbrengt - tot zijn volle openbaarheid. Beiden komen naast elkaar tot hun volle wasdom en bereiken hun climax, waarbij aan het einde van deze aioon Christus (de Zoon van God) de boze (de zoon des verderfs) overwint!

Voetnoot

1 Een aioon is een voortschrijdende ontwikkelingsgang aangaande de gehele kosmos (d.w.z. de hemelen en de aarde).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

De sabbat

Onder christenen leven soms de volgende vragen: Is de zondag de sabbat van nu? Is het de bedoeling dat christenen de sabbat - van vrijdagavond tot zaterdagavond - vieren?

De Bijbel geeft de nodige informatie over de sabbat, die zich als zevende dag onderscheidt van de voorgaande zes door rust. Het is een dag aan de Heere toegewijd. Paulus schrijft dat deze dag voor het lichaam van Christus geen aanleiding mag zijn om elkaar te veroordelen "inzake eten of drinken, of op het punt van een feestdag, een nieuwe maan of de sabbatten" (Kol. 2:16).

De sabbat verwijst ook naar de grote toekomstige sabbat in Gods plan; geen periode van vierentwintig uur, maar één van duizend jaar. Israël en de volkeren mogen dan leven in vrede en rust.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'De sabbat'

Levend water

Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde, een essentieel onderdeel van de natuur en noodzakelijk voor het (ontstaan van) leven.
In dit boekje gaat het niet zozeer over water als vloeistof, maar vooral over geestelijk water. Dat wil zeggen: water als aanduiding van waarachtig leven, voortkomend uit Gods Geest.
Daarnaast verwijst water ook naar Gods Woord, dat levend en krachtig is. Vandaar de titel van dit boekje: levend water.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Levend water'

Schatten uit Gods Woord - 4

De serie Schatten uit Gods Woord bevat boeken waarin allerlei Bijbelse onderwerpen worden behandeld. Deze onderwerpen kun je zien als schatten die je opgraaft vanuit Gods Woord. David zegt: "De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal" (Ps. 12:7). Hij schrijft dit om daarmee de betrouwbaarheid van Gods woorden te onderstrepen. Zij staan wat dat betreft lijnrecht tegenover de woorden die trouweloze mensen spreken (zie vs. 2-5). Wat God zegt in Zijn Woord kun je zonder meer aannemen; Hij is immers Zelf de waarheid! Daarom is het zo de moeite waard om de Bijbel te lezen, te overdenken en te leren begrijpen. Daar word je wijs van!

Dit vierde deel bevat 22 hoofdstukken over even zoveel onderwerpen. 

Spreuken 3:13-15 zegt:
"Welzalig is de mens die wijsheid vindt,
de mens die inzicht verkrijgt, want
- haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en
- haar inkomen beter dan bewerkt goud,
- zij is kostbaarder dan robijnen.
Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken".

Meer info & bestellen 'Schatten uit Gods Woord - 4'